Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumehed saavad 6. veebruarini taotleda lupjamistoetust (2006-01-16 13:07:42)


Teisipäevast, 17. jaanuarist kuni 6. veebruarini saavad põllumehed taotleda PRIAst põllumajandusmaa lupjamise toetust. Lupjamistoetuseks on tänavu eraldatud 15 mln krooni.

Toetust saab põllumees, kes kasutab põllumajandusmaad, mille mulla happesus on kuni 6,0 ja kellele selle põllumassiivi meliorandiga väetamiseks ei ole eelnenud nelja aasta jooksul lupjamistoetust antud.

Toetust antakse 60% meliorandi maksumuse ja laotamise kuludest ning 80% (saartel 90%) meliorandi vedamise kuludest.

Toetuse saamiseks tuleb esitada PRIA piirkondlikule büroole lupjamistoetuse taotlus ja mulla lubjatarbe tõend. Lubjatarbe tõendi saamiseks peab põllumees esitama piirkondlikule maaparandusbüroole avalduse ning dokumendi (näiteks maaüksuste plaani), millel on näidatud lupjamist vajava põllumassiivi asukoht. Enne taotluse esitamist tuleb põllumehel sõlmida meliorandiga laotamistööde teenuse osutajaga töövõtuleping.

Lupjamistoetuse määramine või taotluse rahuldamata jätmine otsustatakse hiljemalt 14. märtsiks ning seejärel avalikustatakse PRIA veebilehel nende taotlejate nimekiri, kelle taotlused otsustati rahuldada.

Taotleja peab vähemalt 3 päeva enne meliorandiga laotamistööde algust teatama piirkondlikule maaparandusbüroole tööde tegemise aja ning lubjatava kõlviku asukoha. Pärast lupjamistööde lõpetamist tuleb taotlejal esitada PRIA-le kinnitus meliorandiga laotamistööde tegemise kohta. Kinnituste esitamise tähtpäevaks on 27. november.

Lupjamistoetus makstakse välja 30 tööpäeva jooksul pärast seda, kui taotleja esitas PRIA-le korrektse vormikohase kinnituse ja dokumendi selle kohta, et ta on meliorandiga väetamise eest tasunud toetusega katmata osa.

Lupjamistoetuse juhendmaterjali ning taotlusvorme saab PRIA piirkondlikest büroodest ja veebilehelt
www.pria.ee.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 16.01.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.