Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Peaminister Andrus Ansip: toetama peab konkurentsivõimelist põllumajandust (2012-09-01 00:33:43)

Peaminister Andrus Ansip külastas 31. augustil põllumajandusettevõtet OÜ Männiku Piim, mille juhile Avo Samarüütlile on omistatud „Aasta põllumees 2011“ tiitel.

Valitsusjuht avaldas Avo Samarüütlile tunnustust moderniseeritud tootmise, kõrge piimatoodangu ja suurte teraviljasaakide üle. „Minu arvates ei ole võimalik selliseid tulemusi saada ilma teadust kaasamata“, sõnas peaminister. Aasta põllumees oli sellega täielikult päri.

Vestluses Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tuleviku kohta kinnitas valitsusjuht, et Eesti ei ole taganenud nõudmisest otsetoetuste võrsemaks muutmisest ja ta teeb omalt poolt kõik, et seda saavutada.

Põllumeeste momendi kõige valusama probleemi – riigipoolse otsetoetuste lisamakse (nn top-up) kohta 2013. aasta eelarves, sõnas valitsusjuht, et eelarve on küll väga pingeline, kuid ta mõistab põllumeeste muret, et selle toetuse mittemaksmise korral on konkurents, võrreldes teiste EL riikidega, veelgi ebavõrdsem. Peaminister isiklikult toetas top-up´i maksmist, kui kõik olenevat siiski tuleva aasta majandusprognoosist.

Kohtumisel puudutasime ka uue Maaelu Arengu Kava (MAK) koostamist, kus peaminister avaldas arvamust, et selle kaudu tuleks toetada jätkusuutlikku ja konkurentsivõimelist põllumajandust, mitte elulaadi, mille toetamiseks peab leidma teised mehhanismid.

Tartumaa Põllumeeste Liidu juhi Jaan Sõrra sõnul oli see väga positiivne mõtteavaldus, sest käesoleva EL eelarveperioodi MAKis on pool rahast just elulaadi toetamiseks.

Peaminister andis ka nõusoleku osaleda Eesti Põllumeeste Keskliidu oktoobris toimuval ÜPP tuleviku teemalisel konverentsil.


Taustinfo

Euroopa Komisjon on erandkorras lubanud maksta kõigil EL uutel liikmesriikidel riigipoolset otsetoetuste lisamakset veel ühe aasta, et võrdsustada veidigi toetuste väga suuri erinevusi liikmesriikide vahel. Kui järgmisel aastal top-up´i ei maksta, on meie põllumeeste otsetoetused pea veerandi võrra madalamad kui sellel aastal.

Allikas: Tartumaa Põllumeeste Liidu 31.08.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.