Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tarkusepäeval valmib Tartu südalinnas 55meetrine tort (2012-08-31 10:57:36)

1. septembril tähistatakse Tartus tarkusepäeva, mis toob kesklinna õpitoad, raamatuturu, esinemised kontserdid. Kell 17 alustatakse suure tarkusetordi meisterdamist, mis hiljem üheskoos ära süüakse.

Tarkusepäeva „Targaks Tartus“ üritused algavad kesklinnas laupäeval kell 13. Küüni tänaval ja parkides on avatud õpitoad, kus tutvustavad end huvitegevuse ja vaba aja veetmise võimalusi pakkuvad ühingud ja klubid. Kaubamaja ees on avatud Väga Väga Vaba Raamatuturg ning Tervisetelk.
Tarkusepäeval on traditsiooniliselt väljas ka Lõuna prefektuur, Lõuna-Eesti päästekeskus ning autokoolid.

Kell 16 algab Küüni-Uueturu nurgal tavakohane tarkusepäeva noorte tartlaste ja linnajuhtide vaheline väitlemine teemal "Muna õpetab kana".
Peale linnapea Urmas Kruuse kooliaasta alguse tervitussõnu alustatakse kell 17 kaubamaja esisel suure tarkusetordi meisterdamist, mis hiljem üheskoos ära süüakse. Tänavune 55meetrine tort on seniste tarkusepäevade pikim.

Esimest aastat toimuvad tarkusepäeva sündmused lisaks kesklinnale ka Lõunakeskuse juures, kus saab teha vigur- ja täpsussõitu, tutvuda päästetehnika ja tulekaitsevahenditega ning proovida uisutamist.

1. septembril avatakse Tartu Linnaraamatukogus Vendade Grimmide interaktiivne juubelinäitus ning kell 19 algab Vanemuise kontserdimajas kontsert "XX sajandi muusikaeksam – vinüülist MP3ni", kus astuvad üles kooliõpilased koos Eesti tuntud lauljatega.

Tarkusepäeva korraldab Lille Maja korraldab koostöös paljude Tartu haridus-, kultuuri- ja noorteühingutega. Üritust toetavad Tartu linn, Haridus- ja teadusministeerium, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, Kaubamaja, Viking Line, AS Salvest, A. Le Coq jt.

Tarkusepäeva ajakava on aadressil: http://www.lille.tartu.ee/tarkusepaev


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 31.08.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.