Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Peaminister Andrus Ansip külastab Aasta põllumehe Avo Samarüütli ettevõtet (2012-08-30 19:56:46)
Peaminister Andrus Ansip külastab reedel, 31. augustil kell 14 Haaslava vallas Roiu külas asuvat põllumajandusettevõtet OÜ Männiku Piim, mille juhile Avo Samarüütlile on omistatud „Aasta põllumees 2011“ tiitel.

Aasta põllumehe soovil esitas küllakutse Tartumaa Põllumeeste Liit, et tutvustada valitsusjuhile kaasaegset põllumajandustootmist.

Aasta Põllumees ja Tartumaa Põllumeeste Liit soovivad peaministrilt saada uut infot Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tuleviku ja esialgset teavet tuleva aasta riigieelarve riigipoolse otsetoetuste lisamakse kohta.

„Ilm on põllumeest sellel aastal kõvasti nöökinud, vihma tõttu on veel palju vilja koristamata ja ilmselt jääbki osa põllule. Selles valgus on põllumehele väga tähtis, et tuleva aasta riigieelarves oleks täies mahus arvestatud riigipoolne otsetoetuste lisamakse (nn top-up),“ sõnas Tartumaa põllumeeste liidu esimees Jaan Sõrra.

„Euroopa Komisjon on lubanud maksta top-up`i kõikidel uutel liikmesriikidel veel ühe aasta ja kui Eesti seda ei tee, on meie põllumehed, võrreldes ühenduse teiste riikide põllumeestega, ebavõrdses konkurentsis,“ nentis Aasta põllumees Avo Samarüütel.

Taustinfo

OÜ Männiku Piima põhitegevuseks on piimatootmine. Robotlaudas on 5 lüpsirobotit, kasvatatakse 350 piimaveist ja 300 noorlooma. Aastas toodetakse 3600 t piima, piimatoodang lehma kohta on 10 285 kg aastas

Osaühingul on 1300 ha maad, kus kasvatatakse 1020 ha teravilja ja rapsi. Keskmised teraviljasaagid küünivad 5,0 t/ha.

Avo Samarüütel on saavutanud läbi aastate esikohti Viljelusvõistlustel. Tema nimel on tänaseni talinisu rekordsaak (9,74 t/ha 2008. a).

Aasta Põllumees 2012 kuulutatakse välja 6. novembril Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Maalehe ühisüritusel Toompeal Riigikogu saalis.

Allikas: Tartumaa Põllumeeste Liidu 30.08.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.