Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vähekindlustatud inimestele Euroopa Liidu toiduabi jagamine Tartus jätkub (2012-08-30 12:24:29)

Toidupank jagab jätkuvalt Eesti Punase Risti vahendusel saadud toiduabi koostöös Tartu Linnavalitsusega toimetulekutoetusest elatuvatele ning lasteaia- ja koolitoidutoetuse saajatele.

Abi jaotamine toimub alates 15. augustist kuni 31. oktoobrini igal kolmapäeval kl 10-14 Tartu Toidupangas aadressil Ringtee 26. Toiduabi on piisavalt kõigile tõestatud abivajadusega inimestele. Toidupangast abisaajate nimekirja on kantud nende tartlaste nimed, kes on 2012. aastal saanud toimetulekutoetust, lasteaia- ja koolitoidu toetust või linna täiendavat toetust laste toimetuleku tagamiseks. Nimekirja kantud inimestel on õigus abi taotleda üks kord.

Abivajaduse hindamisega tegelevad linnavalitsuse sotsiaalabi osakonna piirkonnakeskuste sotsiaaltöötajad, kes vajadusel nimekirju täiendavad ning edastavad andmed abi jaotavale organisatsioonile. Piirkonnakeskuste sotsiaaltöötajatel on õigus lisada nimekirja inimesi, kellele toiduabi andmine on põhjendatud ning abivajadus tuvastatud – näiteks: sissetulekud alla poole miinimumpalga ühe pereliikme kohta, erakorralised juhtumid, mis on jätnud inimese elatusvahendita jms. Kõiki juhtumeid käsitlevad sotsiaaltöötajad individuaalselt.

Eesti Punase Risti vahendatava 32 tonni EL toiduabi jaotamisega tegelevad mittetulundusühingud vabatahtlikult. Tartu Toidupank (MTÜ Iseseisev Elu) jagab kokkuleppel linnavalitsusega toiduabi põhjendatud abivajadusega inimestele.

Tartu Puuetega Inimeste Koda, kes on abi jaotamise lõpetanud, sai Eesti Punaselt Ristilt Tartu linna taotletud toiduabi kogusest selle osa, mis on põhjendatud ja tõestatud abivajadusega inimestele eraldatud kogusest ülejäänud. Nimetatud kogus on puuetega inimestele nende organisatsioonide või üksikisikute kaupa 30. augustiks jaotatud.

Puudust kannatavatele isikutele toiduainete tarnimine on Euroopa Liidu turukorraldusmeede, mille raames saavad heategevusorganisatsioonid vabatahtliku programmi kaudu jagada vähekindlustatud isikutele tasuta põllumajandustooteid või neist valmistatud töödeldud tooteid.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 30.08.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.