Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus läheb tänavu esimesse klassi 143 last rohkem kui eelmisel aastal (2012-08-30 12:14:12)

Sel õppeaastal läheb Tartu munitsipaalüldhariduskoolide esimestesse klassidesse 1115 õpilast, mis on 143 lapse võrra rohkem kui mullu. Linna gümnaasiumides alustab õpinguid 975 noort. Gümnaasiumisse astujate arv on võrreldes eelmise õppeaastaga vähenenud 184 õpilase võrra.

„Tulemused on ootuspärased - seda, et esimesse klassi tulijate arv hakkab lähiaastail jõudsalt suurenema ja gümnasistide arv vähenema, näitasid ka kõik prognoosid ning see on meid sundinud koolivõrgu ümberkorraldustega alustama,“ ütles linna haridusosakonna juhataja Riho Raave.

Enamik Tartu lapsevanematest eelistab panna oma lapse elukohajärgsesse kooli. Võrreldes eelmise aastaga avati rohkem esimesi klasse Veeriku, Kesklinna ja Mart Reiniku koolis, Kommertsgümnaasiumis ning Annelinna gümnaasiumis.

Gümnaasiumidesse astujatest on 75 protsenti lõpetanud põhikooli Tartus, neljandik mujal. Tartu gümnaasiumidesse tuli õpilasi tänavu üle Eesti 117 põhikoolist. Kõige rohkem sisseastumiskatsetel osalejaid oli Hugo Treffneri gümnaasiumis(660), Jaan Poska gümnaasiumis (629) ja Miina Härma gümnaasiumis (540).

Seoses põhikooliealiste laste arvu suurenemise ja gümnasistide arvu vähenemisega on Tartus käsil koolivõrgu ajakohastamine. Nii jääb kolme-nelja aasta pärast Tartusse alles kuus gümnaasiumi, ülejäänud gümnaasiumid kujundatakse ümber põhikoolideks.



Allikas: Tartu Linnavalitsuse 30.08.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.