Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ungari uurib Eesti elektriautode projekti (2012-08-24 17:01:37)

Eile ja täna külastasid Ungari rahvuslike arengu ministeeriumi esindajad Eestit, et tutvuda saastekvoodi tehingute tulemusel ellu viidava elektriautode projektiga.

Ungari rahvusliku arengu ministeerium on jälginud Eesti edukat saastekvootide müüki ning müügist tulenevate projektide edenemist. Kõige enam pakub neile huvi elektromobiilsuse projekt. “Kuna oleme esimesed, kes nii laialt on elektriautode projekti arendanud, siis loomulikult oleme teiste riikide poolt suure tähelepanu all. Rõhutasin ka meie Ungari kolleegidele, et projekt ei hõlma ainult autode soetamist, vaid aasta lõpuks valmib meil üle eestiline kiirlaadimisvõrgustik, mille abil ei ole elektriautod enam ainult lokaalseteks sõitudeks,” kommenteeris keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kes andis Ungari kolleegidele lühiülevaate projekti positiivsest mõjust keskkonnale. “Ka elanikkonna uuringust on selgunud, et pealinlastele teevad muret eelkõige autodest tuleva müra ja õhu kvaliteet, mis elektriautode puhul on välistatud,” lisas Pentus-Rosimannus.

Ungari rahvusliku arengu ministeeriumi esindajad kinnitasid, et nad soovivad arendada saastekvoodi müügiga seotud erinevaid keskkonnasõbralikke projekte ning Eestis on üheks eeskujuks. Keskkonnaministeeriumi kliimaosakond andis ungarlastele ülevaate rohelise investeerimisskeemi ülesehitusest Eestis. Eile kohtusid nad elektriautode projekti teemal Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Sotsiaalministeeriumi ja Kredexi esindatega. Kiirlaadijate paigaldaja ABB AS esindaja viis ungarlased elektriautoga ka demosõidule ning näitas praegu olemasolevaid laadimisvõimalusi Tallinnas.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 24.08.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.