Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 20.-26. augustini (2012-08-21 12:27:33)

Keskkonnaministeerium kutsub noori osalema osooniteemalisel videokonkursil „Kaitseme meid ümbritsevat atmosfääri, et see säiliks ka tulevastele põlvkondadele”. Klipp peaks andma edasi mõtteid, kuidas Montreali protokoll ja selle elluviimine on aidanud kaitsta elu maal. Konkursile on oodatud kõikide 16. septembril 1987. aastal või hiljem sündinud noorte lennukad ideed, mis on kokku kogutud ja mahutatud videoformaati. Videolõikude esitamise tähtaeg on 15. oktoober 2012 ning võitjad kuulutatakse välja 31. oktoobril.

Teisipäeval, 21. augustil algusega kell 15 toimub Niidu maastikukaitseala kaitsekorralduskava eelnõu avalikustamiskoosolek Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni Pärnu kontori (Roheline 64) väikeses saalis. Keskkonnaameti tellimusel on Consultare OÜ koostamas Niidu maastikukaitseala kaitsekorralduskava aastateks 2012-2021. Kaitsekorralduskavaga saab tutvuda siin http://www.keskkonnaamet.ee/public/Niidu_MKA_KKK-13.08.2012.pdf. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Neljapäeval, 23. augustil teeb Maa-ameti maakatastri Põhja regiooni juht Toivo Tomingas Raplamaa maakorraldajate õppepäeval ettekande katastribüroo tööst.

Neljapäevast reedeni, 23.-24. augustini külastavad Eestit Ungari rahvusliku arengu ministeeriumi esindajad kliima ja energeetikavaldkondade osakondadest, kes soovivad tutvuda Eesti elektriautode projektiga. Kohtumisel osalevad esindajad Keskkonnaministeeriumist, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist, Sotsiaalministeeriumist ja KredExist.

Reedel, 24. augustil ja laupäeval, 25. augustil osalevad Maa-ameti aadressiandmete osakonna töötajad Annika Palu ja Andre Kaptein Dublinis kohanimede seminaril, kus teevad ka ettekande kohanimede haldamisest ja Eesti kohanimeregistri ning aadressiandmete süsteemi tehnilisest lahendusest. Seminari eesmärk on luua foorum, mille kaudu tõhustub rahvusvaheline koostöö teadlaste ja praktikute vahel.

Reedel, 24. augustil algusega kell 18 toimub loodusõhtu Alutaguse sümbolitest – Kriivad ja Poluvertsnikud. Kriivasid tutvustab Taavi Pae ja lugusid pajatab Anne Nurgamaa. Loodusõhtu leiab aset Tagametsa puhkemajas (Iisaku vald). Tellitud buss väljub Jõhvi Kontserdimaja parklast kell 17. Registreerimine 23. augustini. Ürituse korraldab Keskkonnaamet, toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reedel, 24. augustil algusega kell 14 toimub Kirbu soo, Kurematsi, Valli soo ja Õru hoiualade kaitsekorralduskavade avalikkuse kaasamise koosolek Tõlliste vallas Laatre Vabaajakeskuse saalis (Pargi tn 9, Laatre alevik). Kaitsekorralduskavaga kirjeldatakse ala eesmärgiks olevaid loodusväärtusi, nende mõjutegureid ja kaitsemeetmeid ning koostatakse tegevuste tabel, kus vajalikud tegevused on määratletud koos tõenäolise läbiviimise ajaga ning maksumusega. Kaitsekorralduskavade koostaja on SA Eestimaa Looduse Fond. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud ja teised asjast huvitatud.

Reedel, 24. augustil algusega kell 10 toimub Osõtsuu hoiuala ja Tahkjärve soo hoiuala kaitsekorralduskavade avalikkuse kaasamise koolek Põlvamaal Krootuse Rahvamaja (Pargi 3, Krootuse küla) III korruse saalis. Kaitsekorralduskavaga kirjeldatakse ala eesmärgiks olevaid loodusväärtusi, nende mõjutegureid ja kaitsemeetmeid ning koostatakse tegevuste tabel, kus vajalikud tegevused on määratletud koos tõenäolise läbiviimise ajaga ning maksumusega. Kaitsekorralduskavade koostaja on SA Eestimaa Looduse Fond. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud ja teised asjast huvitatud.

Laupäeval, 25. augustil kell 11 algab Väike-Maarjas Simunas ligi 5 km pikkune matk Struve geodeetilisel meridiaanikaarel. Simuna otspunkti tähistava Katkutulba juurest suundutakse Võivere otspunkti klaaspüramiidi juurde. Pärast matka meenutatakse Tartu Ülikoolis õppinud ja Tartu Tähetorni juhatajana töötanud maailmakuulsat astronoomi ja geodeeti Friedrich Georg Wilhelm Struvet, kelle eestvõttel geodeetiline kaar Maa kuju ja suuruse mõõtmiseks aastatel 1816–1855 rajati. Kaare kogupikkus on üle 2800 kilomeetri ja see läbib lisaks Eestile veel 9 riiki. Tegu on erakordse teaduse ja tehnika saavutusega, mis kanti 2005. aastal UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.