Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Messil Grüne Woche kohtusid viie riigi põllumajandusministrid (2006-01-13 18:49:53)


Põllumajandusminister Ester Tuiksoo kohtus 13. jaanuaril Berliinis toimuval Euroopa suurima toidu- ja põllumajandusmessi Grüne Woche Eesti stendil viie põllumajandusministriga: h
ommikul Leedu minister Kazimiera Prunskiene, Taani pere- ja tarbijakaitseminister Lars Barfoedi ja Soome põllumajandusminister Juha Korkeaojaga, pärastlõunal aga Läti minister Martins Roze ja Sachsen-Anhalti minister Petra Wernickega.


Mõlema Balti riigi ministriga oli teemaks koostöö Balti riikide ja Põhjamaade Ministrite Nõukogus. Lepiti kokku, et Põhjamaade ja Balti riikide põllumajandusministeeriumi kantslerite kohtumine toimub käesoleva aasta 7. märtsil Tallinnas. Kantslerite kohtumisel lepitakse kokku täpne aeg, milla toimub järgmine Balti riikide ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu.


Balti riikide ministritega räägiti ka toidu- ja põllumajandusmesside graafikust. Balti riikide suurimad näitused on
AgroBalt, Toidumess, Tartu mess ja Rigas Food. AgroBalti on nimetatud lausa Baltimaade Grüne Wocheks.


Samuti olid teemaks
ühised projektid bioenergeetika arendamisel.


Taani pere- ja tarbijakaitseminister Lars Barfoed ja Eesti põllumajandusminister Ester Tuiksoo kohtusid täna esmakordselt. Siiani on Eesti Põllumajandusministeeriumil olnud väga hea koostöö Taani põllumajanduse ja kalanduse ministeeriumiga. 13. jaanuari kohtumisel arutati peale ühise koostöö ka viina definitsiooni teemal. Taani minister avaldas esialgselt Eesti positsioonile toetust.


Põllumajandusminister Ester Tuiksoo ja Sachsen-Anhalti minister Petra Wernicke kohtumise peateemaks oli riikidevaheline kaubandus.  


Schleswig-Holsteini minister Dr Christian von Boetticheriga allkirjastas põllumajandusminister Ester Tuiksoo koostöömemorandumi aastateks 2006-2010.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 13.01.2006 pressiteade.




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.