Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jaani kirik kandideerib Läänemere piirkonna imeks (2012-08-16 13:05:56)

Juuni alguses algas turismialase hindamisvõistluse "Läänemere piirkonna kuus imet" teine voor, kuhu jõudis ka Tartu Jaani kirik koos 33 teise kandidaadiga. Konkursi teine voor kestab augusti lõpuni, mil 33 imest valitakse välja 16. Eestist jõudsid hindamisvõistluse teise vooru veel Soomaa rahvuspark, Eesti laulupidu, Tallinna vanalinn, Kaali meteoriidikraater ja rahvuspark ning Hiiumaa tuletornid.

Teise vooru jõudnud kandidaatide poolt saab hääletada kuni 31. augustini aadressil http://www.6-bsr-wonders.net. Kandidaadid on jagatud kahte kategooriasse: loodus- ja kultuuripärand. Üks inimene saab hääle anda kuue kandidaadi poolt, neist kaks tuleb valida loodusväärtuste ja neli kultuuriväärtuste hulgast. Oma riigi kandidaatide poolt saab anda kaks häält. Pärast valiku tegemist tuleb hääletaja e-posti aadressile link, millele klikkides tuleb oma valik kinnitada. Vastasel korral ei lähe hääl arvesse.

Võistluse eesmärk on tugevdada Läänemere piirkonna ühist identiteeti ja muuta seda turismisihtkohana atraktiivsemaks.

Pärast kolme hääletusringi selguvad võitjad, keda tunnustab Läänemere turismikomisjoni president 8. novembril 2012 Sopotis (Poolas). Võistlust korraldab Läänemere Linnade Liit ja see on ellu kutsutud seoses Euroopa Liidu pojektiga "AGORA 2.0 - pärandturism Läänemere regiooni identiteedi tõstmiseks".

Tartu Jaani kirik on 14. sajandil ehitatud tellisgooti stiilis pühakoda, mida kaunistavad terrakotaskulptuurid on oma arvukuse, suuruse ja kunstilise taseme poolest ainulaadsed kogu Euroopas.



Allikas: Tartu Linnavalitsuse 16.08.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.