Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hollandis istutati perepäevadel puid (2012-08-15 14:55:48)

Hollandis Venlos toimuval maailmanäitusel Floriade 2012 peeti Eesti perepäevi ning rahvuspäeva. Eesti puitmajatootjad osalevad Floriade’il 5. aprillist 7. oktoobrini EASi ja Eesti Puitmajaliidu koostöös, osavõttu rahastatakse Euroopa Regionaalfondi vahenditest.

3. – 5. augustini toimunud perepäevade raames tutvustati Eestit Floriade’il atraktiivse loodusturismi sihtkohana. Eesti paviljonis ja seda ümbritseval alal toimusid mitmed põnevad tegevused kõigile vanuserühmadele. Lapsed said osa võtta Eesti Nukufilmi joonisfilmi töötoast, peeti erinevaid meelelahutuslikke mänge ning sai turnida selleks spetsiaalselt disainitud Eesti mänguväljakul. Eesti muusikat ja disaini tutvustas Eesti Muusika ja Disaini Kohvik ning Eesti paviljoni kutsusid oma lauluga akordionimängijad Kristi Kool ja Toomas Oks. Rahvuspäeva pidulikul kontserdil esinesid ansambel Greip ning Maarja ja Peeter Rebane.

„Messiterritooriumil sõitis ringi velotakso, mis näituseala igast nurgast külastajad otse Eestimaale ehk siis Eesti paviljoni juurde tõid, rõhutades sõnumit, et Eesti ongi nii lähedal, vaid mõne lennutunni kaugusel,“ tutvustas ürituse kontseptsiooni EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas. „Messi külastajatele pakkusime ka võimalust anda oma panus Eesti loodusesse, istutades Eesti metsa oma puu.“

Istikud pannakse maha tänavu sügisel ja järgmisel kevadel ning istutatud langist saadetakse igale inimesele pilt koos täpsete koordinaatidele, kuhu nende puu on istutatud, et nad saaksid soovi korral kasvõi igal aastal oma puud külastada. Langi kõrvale püstitatakse ka infotahvel kõigi inimeste nimedega, kes istutamisaktsioonist osa võtsid. Kõigi puu istutanute vahel loositi välja üks perereisi Eestisse oma puule küllatulemiseks. Puuaktsioon teostati koostöös RMK ja Estonian Air’iga.

Koostöös Eesti Puitmajaliiduga osalevad väljapanekus järgmised Eesti ettevõtted: Aru Grupp AS, Foreco Homes and Houses AS, Mountain Loghome OÜ, Nordic Houses OÜ, Palmako AS, Palmatin OÜ, MKC Uksed OÜ, Rait AS, Bole OÜ ja Radis OÜ.

Fotod Eesti perepäevadest (fotograaf Tanel Murd):
http://gallery.eas.ee/v/album36/


Allikas: eas.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.