Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Püsivad talvised plusskraadid pole taimedele head (2006-01-13 00:43:41)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno prognoos ajavahemikuks 12.-18. jaanuarini ei anna endiselt õige talve lootust. Jaanuarikuised kestvad plusskraadid pole aga aiapidajale eriti meelt mööda. Liigne soe meelitab taimedel pungad liikuma ning hilisem pakane saab seetõttu pahandusega kergemini hakkama…

Ennustus kõlab järgmiselt:

Lähematel päevadel mõjutab Eesti ilma peamiselt Kesk-Euroopa kõrgrõhkkonna põhjaosa. Taevas on pilves selgimistega ja ilm olulise sajuta. Reedel puhub läänetuul 4-8, puhanguti 10 m/s, õhutemperatuur jääb –1...+3 kraadi vahele. Laupäeval ja pühapäeval on lääne- ning edelatuule kiirus 2-8 m/s. Õhutemperatuur jääb laupäeval –1...+4 kraadi vahemikku ning pühapäeval –3...+2 kraadi piiresse. Esmaspäeval puhub edelatuul 2-6 m/s, öösel on kuni 3 kraadi külma, päeval jääb sisemaal temperatuur 0 kraadi piiresse, saartel tuleb kuni 2 kraadi sooja. Teisipäeval-kolmapäeval liigub Atlandilt Skandinaaviasse uus madalrõhkkond. Teisipäeva päeval ja kolmapäeva öösel sajab kohati lund, kolmapäeva päeval on pilvisem ja mitmel pool tuleb lörtsi või vihma. Edelatuul tugevneb teisipäeval kuni 10 meetrini sekunis, kolmapäeval on tuule kiirus 5...11, puhanguti 16 m/s. Õhutemperatuur on öösiti 0...-5 kraadi, teisipäeva päeval on –3...+1 kraadi, kolmapäeva päeval tõuseb õhutemperatuur –1...+3 kraadini.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame –1...-2 kraadist Ida-Eestis kuni +1...+2 kraadini saartel, mis on normist kuni 5 kraadi soojem. Sademeid on oodata 5 millimeetri ringis, mida on kuni kaks kolmandikku normist.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.