Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 13.-19. augustini (2012-08-13 14:48:16)

Kolmapäeval, 15. augustil
kell 13.00 toimub Karula rahvuspargi külastuskeskuses Karula rahvuspargi kultuuripärandi (ehitised, kogukond, vaimne pärand jne) teemaline arutelu. Oodatud on kõik, kes on seotud Karula rahvuspargi kehtiva kaitsekorralduskava koostamise ja kava edasise täitmisega.

Neljapäevast teisipäevani, 16.-21. augustini osaleb Keskkonnaameti ja Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna 9-liikmeline spetsialistide grupp Venemaa Kenozero rahvuspargi kutsel rahvusvahelisel seminaril "Kaitsealad - kestliku arengu strateegia realiseerimise keskused".

Reedel, 17. augustil toimuvad Põlvamaa Ökofestivali raames talgud Piusa harivesiliku elupaigas. Juhendavad spetsialistid keskkonnaametist ja RMK-st. Talgute eesmärk on tagada harivesilikule sobiva elupaiga olemasolu. Puhastatakse kudemisveekogu pilliroost ja selle ümbrus võsast. Keskkonnaamet jagab teadmisi harivesiliku arvukuse vähenemise põhjustest ning kuidas me tiigi või veesilma omanikuna saame harivesilikku ja ka teisi kahepaikseid toetada.

Reedel, 17. augustil algusega kell 20 toimub Ökofestivali raames Türil nahkhiireõhtu. Külas on Tallinna Ülikooli lektor ja MTÜ Suurkõrv liige Triinu Tõrv. Alustame tutvumist nahkhiirtega piltide ja -jutu abil Keskkonnaameti kontoris Wiedemanni 13. Pärast päikeseloojangut jalutame Türi tehisjärve ääres ja pargis, süvendame tutvust nahikutega. Üritust toetab KIK. Osalemine on tasuta.

Laupäeval, 18. augustil osalevad Keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo töötajad Päästeameti korraldataval Järvamaa ohutuspäeval, kus tutvustavad külastajatele keskkonnajärelevalve alast tegevust ning selgitavad erinevaid keskkonnanõudeid (looduses liikumisel, kalapüügil, jäätmekäitluses). Üritus toimub Türi lauluväljakul.

Laupäeval, 18. augustil algusega kell 20 toimub Ökofestivali raames Räpinas Sillapää lossis ja pargis nahkhiireöö. Pilte näitab ja räägi Triinu Tõrv. Nahkhiireööd alustame teoreetilise osaga, vaatame pilte ja räägime nahkhiirejuttu. Pärast päikeseloojangut jalutame pargis ning tutvume nahikutega lähemalt. Nahkhiired on ainsad lennuvõimelised imetajad. Eestis on kindlaks tehtud 12 nahkhiireliiki, kes kõik kuuluvad looduskaitse II kaitsekategooriasse. Keskkonnaõhtu korraldamist toetab KIK. Osalemine on kõigile tasuta.

Pühapäeval, 19. augustil saab osaleda Ökofestivali Perepäeval Keskkonnaameti õpitubades. Ökofestival toimub Karilatsis, Põlva Talurahvamuuseumis. Õpitubades saab valmistada mänguasju, keeta looduslike värve, teha erinevaid punutisi. Taaskasutusteemalises õpitoas saab lihtsate vahenditega teha vanast asjast uue. Kompostimise õpitoas jagatakse teadmisi kuidas oma majapidamises kompostimist korraldada ja näidatakse kohapeal kuidas komposter töötab.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.