Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Emajõe festival toob jõele paraadi, ujumisvõistlused ja kontserdid (2012-08-13 14:30:29)

17. ja 18. augustil peetav VII Emajõe festival toob jõele rohkelt tegevust – näeb jõeparaadi ja ujumisvõistlusi, esinevad muusikud ja toimetavad kokad ning kalastajad.

„Kahe festivalipäeva vältel on võimalik näha praegu Emajõel liiklevaid aluseid ja saada aimu, millised alused liikusid Emajõel Tartu kui sadamalinna hiilgeaegadel. Osa saab võtta jõel toimuvatest lõbusõitudest ja atraktsioonidest ning võistlustest vees ja kaldal,“ valgustas tänavusel festivalil toimuvat projektijuht Aile Parmsoo.

Järgmisel nädalavahetusel peetaval Emajõe festivalil toimub traditsiooniline Jõeparaad ja pidulik Tartu jõelippude üleandmine.
Jõeparaadile oodatakse kõikide Tartu sadamate aluseid 18. augustil. Tulijail palutakse registreeruda veebiaadressil http://www.tartu.ee/emajoefestival/joeparaad.

Registreerijate vahel loositakse välja Aura keskuse pääsmed.

Festivali raames toimub kaks ujumisvõistlust: reedel, 17. augustil Emajõe Karikas, mille start antakse kell 18 Emajõe Lodjakoja juures, ja laupäeval, 18. augustil Kahe Silla Sprint, mis alustab Kaarsilla juures laupäeval kl 13, distantsi pikkuseks on ca 200 meetrit. Mõlemal võistlusel on arvestused erinevates vanuseklassides, tublimad pärjatakse auhindadega.

Kõiki hea ujumisoskuse ja tervisega inimesi oodatakse end võistlustele registreerima hiljemalt 14. augustiks info@ujumine.ee. Võistlusreeglid ja juhendid: http://www.ujumine.ee. Emajõe festivali ajaks sildub kahe silla vahelisele alale praam „Koit“, mille laval astuvad üles ansambel Justament, maailmamuusikarütmides Bombillaz, Põlvamaa pillimees Heino Tartes sõpradega ja Põlvamaa Lõõtsaklubi, noorte muusikute grupp The Uninvited ja mitmed teised. Praamil on avatud ka Maitseelamuste Koda. 17. augusti õhtukapten on Jaan Elgula ja 18. augusti päevakaptenina kontrollib Emajõge Vladislav Koržets.

Festivali ajal saab Kaar- ja Võidu silla vahelisel parempoolsel kaldal vaadata erinevaid veeteemalisi väljapanekuid. Õpetusi ja näpunäited jagavad kalamehed, päästeamet, maanteeamet ja laevaehitajad. Avatud on erinevad õpitoad.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 13.08.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.