Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2012-08-06 14:55:49)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti prefektuurides 220 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 1 tapmiskatse, 4 röövimist, 2 avaliku korra rasket rikkumist ning 126 varavastast kuritegu. Viimaste seas oli 103 vargust (eluruumidest 24 ja sõidukitest 17) ning 8 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 3 narkootikumide vahendamise ja 22 narkootikumide omamise või tarbimise juhtumit. Juhtus 14 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 18 inimest. Tabati 62 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 1015 väärtegu. Piirilt saadeti tagasi 20 välismaalast, registreeriti 9 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalast, avastati 4 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist, mille käigus peeti kinni 12 isikut. Registreeriti samuti 4 piirirežiimi rikkumist ja 1 salakauba vedamise juhtum.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimised
3. augustil kella 18.15 ajal teatati politseile, et Sadama tänaval asuvas lõbustusasutuses rööviti 16-aastaselt tütarlapselt väärisesemeid. Asutuse töötajate ja klientide poolt peeti kinni ja politseipatrull toimetas kahtlustatavana jaoskonda 33-aastase Dmitri. Röövitud esemed tagastati kannatanule.

4. augustil kella 5 ajal rööviti Estonia puiesteel 20-aastaselt mehelt telefon ja rahakott dokumentidega. Kahju kokku 520 eurot.

4. augustil teatati politseile, et kella 4 paiku rööviti Pae tänaval 41-aastaselt mehelt ripatsiga kuldkett. Kahju kokku 2500 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine
5. augustil kella 22.50 ajal tungiti Vilde tee maja trepikojas kallale 26-aastasele mehele.

Kehalised väärkohtlemised
3. augustil teatati politseile, et kella 6.30 ajal tungiti Õismäe tee korteris kallale 21-aastasele mehele.

4. augustil kella 4.30 ajal rünnati Suur-Karja tänaval 20-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 21-aastane Erki.

4. augustil kella 10.45 ajal teatati politseile, et Ehitajate teel rünnati 54-aastast naist.

4. augustil kella 15 ajal teatati politseile, et Raadiku tänava korteris tungiti kallale 37-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 40-aastane mees.

4. augustil kella 21.20 ajal teatati politseile, et Viru tänaval tungis tuttav mees kallale 53-aastasele naisele.

4. augustil teatati politseile, et kella 7.15 ajal tungiti Viru tänaval kallale 24-aastasele mehele.

5. augustil kella 3.20 ajal teatati politseile, et Maakri tänaval tungiti kallale 27- ja 26-aastasele mehele ja 21-aastasele naisele.

5. augustil kella 3.20 ajal teatati politseile, et Välja tänava korteris tungiti kallale 46-aastasele naisele. Kahtlustatavana peeti kinni 37-aastane mees.

5. augustil kella 7 paiku teatati politseile, et Kärberi tänava korteris tungiti kallale 51-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 55-aastane mees.

5. augustil kella 1.50 ajal teatati politseile, et Linnamäe tee korteris tungiti kallale 53-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 54-aastane mees.

6. augustil kella 1.30 ajal teatati politseile, et Sõpruse puiestee korteris tungiti kallale 16-aastasele tütarlapsele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 24-aastane mees.

Vargused
3. augustil avastati, et Marati tänava korterist on varastatud kaks paari prille ja kolm fotoaparaati. Kahju kokku 1228 eurot.

3. augustil varastati Kunderi tänava korterist kaks telefoni, sülearvuti, jalgratas ja seljakott. Kahju kokku 1840 eurot.

3. augustil varastati Pae tänava asutuse riietusruumist kuus telefoni ning rahakotid sularaha ja dokumentidega. Kahju kokku 1431 eurot.

Ööl vastu 5. augustit varastati Ahtri tänavale pargitud autost spordikott riietega ja naviseade. Kahju kokku 2205 eurot.

5. augustil avastati, et Kopliranna tänaval asuvas sadamas seisnud väikelaevalt varastati kolm päästevesti, tööriistu, kalastustarbeid ja naviseade. Kahju kokku 1860 eurot.

5. augustil varastati Mere puiesteel seisnud kaubikust naviseade ja kolm binoklit. Kahju kokku 1420 eurot.

5. juulil avastati, et Paneeli tänaval asuva ettevõtte territooriumilt on varastatud kaks pinnasetihendajat ning kütusepump. Kahju kokku 4000 eurot.

Harjumaa

Tapmiskatse
4. augustil kella 3 ajal löödi Maardus Kallasmaa tänaval terariistaga 29-aastast meest, tekitades talle eluohtlikke vigastusi. Kahtlustatavana peeti kinni 34-aastane Vitali.

Kehalised väärkohtlemised
3. augustil teatati politseile, et Nissi vallas Turba aleviku majas tungiti kallale 47-aastasele mehele ja 59-aastasele naisele.

3. augustil kella 18.50 ajal teatati politseile, et Kõue vallas Ardu aleviku korteris tungiti kallale 54-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 60-aastane mees.

4. augustil kella 1.20 ajal teatati politseile, et Keilas tungiti kallale 18-aastasele mehele.

5. augustil kella 19.20 ajal teatati politseile, et Rae vallas Vaida alevikus tungiti korteris kallale 32-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 36-aastane mees.

Vargused
2. augustil avastati, et Kernu vallas Haiba külas on asutusest varastatud teler, arvuti monitor ja fotoaparaat. Kahju kokku 590 eurot.

Ööl vastu 3. augustit varastati Saue vallas farmist neli traktoriakut, kahju kokku 314 eurot.

3. augustil varastati Viimsi alevikus lukustamata tagauksega majast telefon ning rahakott sularaha ja dokumentidega. kahju kokku 253 eurot.

4. augustil avastati, et Kose vallas Kolu külas on talumajast varastatud helitehnikat ja klaastaarat. Kahju kokku 200 eurot.

Ööl vastu 5. augustit varastati Keila vallas Kloogaranna külast plastikpaat Navi 420, kahju kokku 400 eurot.

5. augustil varastati Keilas keskväljakul kaupluse eest lukustamata jalgratas GT. Kahju kokku 130 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vägivald võimuesindaja suhtes
5. augustil lõi 29aastane mees Kasepää külas Sõpruse tänaval ametikohuseid täitnud abipolitseinikule rusikaga kõhtu.

Omavoliline sissetung
4. augustil teatati politseile, et Põltsamaal Tartu maantee tänaval on maja seina lõhkumise teel sisse tungitud korterisse. Lõhkumisega tekitatud kahju on umbes 500 eurot.

Vargus
25. juulil varastati Jõgeval Pargi tänaval mobiiltelefon Nokia Classic. Kahju on 79 eurot.

Põlvamaa

Vargused
Politseile teatati, et ajavahemikul 5.-7. juuli tungiti Kanepi vallas Heisri külas sisse talumajja ning varastati 7 akent ja 6 pakki tuuletõkkeplaati. Kahju on 2280 eurot.

3. augustil teatati politseile, et Räpina vallas Ristipalo külas Keskuse teel varastati korterist mobiiltelefon Samsung ja kullast kaelakett. Kahju on 194 eurot.

Tartumaa

Muu juhtum
4. augustil kella 9.30 paiku laekus politseile teade, et Tartus Küüni tänaval kukkus 5meetri kõrguselt betoonservalt alla 32aastane mees, kes pealtnägijate sõnul istus äärel, kaotas tasakaalu ning kukkus alla. Mees suri saadud vigastustesse kiirabiautos.

Avaliku korra raske rikkumine

4. augustil kell 8.50 sai turvafirma väljakutse Küüni tänaval asuvasse kiirsöögikohta, kus esialgsetel andmetel lõhkus 36aastane mees seal asuva toidupoe aknaklaasi. Turvatöötajad pidasid isiku kinni, kuid sellele järgnes rünnak kohal olnud seltskonna poolt. Politsei pidas sündmuskohal kinni aknaklaasi lõhkuja ja ühe agressiivse turvamehi rünnanud isiku. Arstiabi keegi ei vajanud.

Röövimise katse
4. augustil kella 22.30 paiku ründas seni tundmatu isik Tartus Kreutzwaldi tänaval Tähtvere pargis noaga ähvardades 46aastast Norra kodanikku käskides loovutada talle kuuluvad esemed. Kannatanu hakkas ründajale vastu ning viimane põgenes sündmuskohalt.

Ähvardamine
4. augustil teatati politseile, et Tartus Narva maanteel ähvardas 39aastane mees kirvega tappa 30aastast meest. Politsei pidas sündmuskohal väidetava ähvardaja kinni ja toimetas ta kainenema.

Asja omavoliline kasutamine
Ajavahemikul 3.-5. august ärandati Tartus Kesk tänaval maja ette pargitud valget värvi Volkswagen Golf Läti registreerimisnumbriga HC1138. Kahju on umbes 6000 eurot.

Omavoliline sissetung
5. augustil teatati, et Tartus Staadioni tänaval on sisse tungitud korterisse. Midagi ei varastatud. Politsei toimetas sündmuskohalt kainenemisele 60aastase mehe.

Vargused
Ööl vastu 1. augustit varastati Tartus Ravila tänaval majast mobiiltelefon IPhone ja 15 eurot sularaha. Kahju on 715 eurot.

5. augustil teatati, et Tartus Võruvälja tänaval on sisse murtud elumajja ja varastatud kuldehteid. Kahju on selgitamisel.

Politseile teatati, et Tartus Ravila tänaval on juulikuu lõpus ja augustikuu alguses tundmatu isik mitmel korral tankinud kütust ühe ettevõtte kütusekaardiga, mis on ilmselt varastatud. Kahju on umbes 4463 eurot.

Võltsitud maksevahendite kasutamine
Ajavahemikul 23. juuli kuni 2. august avastati Tartu sularahakeskuses kolm võltsimistunnustega 2eurost münti emiteerimisaastatega 2002 ja 2010 ning ühe 1eurose võltsimistunnustega mündi emiteerimisaastaga 2022.

Valgamaa

Vargus
Ööl vastu 2. augustit varastati Karula vald Kaagjärve külas ettevõtte territooriumilt 6 lehtmetall tahvlit ning lukustamata kuurist punast värvi propaani balloon ja elektrimootor.

Omavoliline sissetung
3. augustil tungiti Sangaste vallas Lossikülas sisse töökoja ruumidesse. Ruumidest midagi ei varastatud. Lõhkumisega tekitatud kahju on umbes 25 eurot.

Viljandimaa


Vargus
2. augustil avastati Suure-Jaani vallas Kabila külas, et ehitusjärgus lukustamata hoonest on varastatud viis malmradiaatori ribideblokki.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 28. juuli – 4. august varastati Tapa vallas Tõõrakõrve külas majast hüdrofor, boiler, veefilter, 50meetrine veevoolik, külmutuskapp ja muid esemeid. Kahju on 472 eurot.

Ajavahemikul 30. juuli - 3.august varastati Rakveres Saue tänaval garaažist lattniiduk ja vanametalli. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 3.-4. august varastati Vihula vallas Vergi sadamas seisnud jahist mobiiltelefon ja sularaha. Kahju on 550 eurot.

Ajavahemikul 3.-4. august varastati Vihula vallas Salatse külas talu hoovist segumasin. Kahju on 400 eurot.

Ajavahemikul 3.-4. august varastati Haljala vallas Liiguste külas talu kõrvalhoonest akutrell koos laadijaga, ketaslõikur, elektritrell, höövel ja muruniiduk. Kahju on 570 eurot.

Ajavahemikul 4.-5. august varastati Viru-Nigula vallas Malla külas talust 150 meetrit elektrikaablit, elektripliit, tolmuimeja ja muid esemeid. Esialgne kahju on 185 eurot.

Ööl vastu 5. augustit varastati Vihula vallas Võsul suvilast kaks sülearvutit, peegelkaamera, teler, spordikott riietega ja seljakott jalanõudega. Kahju on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Röövimine
4. augustil, pärast keskööd, tungisid Narvas Tallinna maanteel kaks seni kindlaks tegemata isikut kallale 27aastasele mehele ja võtsid viimaselt jalgratta. Kahju on 398 eurot.

Vargused
Ajavahemikul 2.-4. august varastati Narvas Kerese tänaval korterist kuldehteid. Kahju on 1250 eurot.

Ajavahemikul 2.-5. august varastati Kiviõlis Soo tänaval korterist pikendusjuhe, tööriistu ja segisti. Kahju on 531 eurot.

Ajavahemikul 3.-5. august varastati Kohtla-Järvel L.Koidula tänaval korterist televiisor. Kahju on 300 eurot.

4. augustil varastati Narva-Jõesuus Vee tänaval suvilast elektrooniline raamat ja käekellad. Kahju on 140 eurot.

4. augustil varastati Kohtla-Järvel Maleva tänaval kauplusest käekott selles olnud esemetega. Esialgne kahju on 220 eurot.

Ajavahemikul 4.-5. august varastati Aseri vallas Rannu külas tanklast kütusemahuti luku lõhkumise teel, mahutist 2163 liitrit diislikütust. Esialgne kahju on 2907 eurot.

Ajavahemikul 4.-5. august varastati Illuka külas talust kümme mullikat. Esialgne kahju on 15000 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
4. augustil kella 1 ja 6 vahel varastati Türil Lembitu tänaval parkinud lukustamata sõiduauto VAZ koos seal olnud erinevate esemetega. Kahju on 560 eurot.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
4. augustil kella 3 paiku löödi Virtsu alevikus korteris 51-aastast meesterahvast.

Vargused
Ööl vastu 3. augustit varastati Taebla vallas Pälli külas Jõe tänaval ehitusobjektil parkinud ekskavaatorist ja veoautost diislikütust. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 4. augustit varastati Haapsalus Ehte tänaval telgist käsitöö esemeid. Kahju on kokku 906 eurot.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
4. augustil kell 5 paiku löödi Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuses 29-aastast meesterahvast.

4. augustil kella 6 paiku löödi Pärnus Rohu tänaval maja ees 27-aastast meesterahvast.

5. augustil kella 3 paiku löödi Pärnus Ranna puiesteel meelelahutusasutuses 28-aastast meesterahvast.

Vargused
Ööl vastu 31. juulit varastati Saarde vallas Kanaküla kandis metsast võsasaag Stihl. Kahju on 765 eurot.

Ööl vastu 4. augustit varastati Pärnus Suur-Jõe tänaval parklast jalgratas ja neli matkatooli. Kahju on kokku 876 eurot.

Ööl vastu 4. augustit varastati Pärnus Laia tänava ääres parkinud sõiduautost seljakott koos sülearvutiga MacBook Pro ja muid esemeid. Kahju on kokku 1280 eurot.

4. augustil kella 7 paiku varastati Pärnus Nikolai tänaval parklast sõidukist käekott koos sularaha ja dokumentidega ning fotoaparaat. Kahju on kokku 710 eurot.

Ajavahemikul 2.–3. august varastati Pärnus Riia maanteel maja hoovist ketassae mootor. Kahju on 120 eurot.

4. augustil kell 4.10 varastati Pärnus Ranna tänaval parkinud sõiduauto BMW X5 koos autos olnud isiklike esemetega. Kahju on selgitamisel.

5. augustil kella 7 ja 20 vahel varastati Pärnus Oja tänaval kaupluse eest lukustatud jalgratas. Kahju on 200 eurot.

5. augustil kella 18 paiku varastati Pärnus Nikolai tänaval asutuse ruumidest mobiiltelefon SonyEricsson. Kahju on 150 eurot.

Asja omavoliline kasutamine
5. augustil kella 2 paiku võeti Koonga vallas Paimvere külas omaniku loata kasutamiseks sõiduauto Audi. Hiljem sai omanik teada, et sõiduk on Koonga vallas Karinõmme külas kraavis. Kahtlustatavana peeti kinni 24-aastane meesterahvas.

Otsingu- ja päästetööd
4. augustil kell 18.50 väljus Pärnu jahisadamast Pärnu kordoni mootorpaat, et Kihnu saarelt ära tuua vigastada saanud laps. Kannatanu toimetati Kihnust Munalaiu sadamasse, kus ta anti üle meedikutele.

Raplamaa

Vargused
3. augustil kella 10 ja 13 vahel varastati Kohila vallas Aespa alevikus lumepuhur. Kahju on 1200 eurot.

Ajavahemikul 29. juuli kuni 3. august varastati Kohila vallas Aespa alevikus garaažist mootorsaag, murutrimmer ning vanametalli. Kahju on 460 eurot.

Saaremaa

Otsingu- ja päästetööd
3. augustil kell 17.50 pukseeris Kuressaare kordoni mootorpaat Kuressaare jahisadama lähedalt sadamasse mootoririkkega lõbusõidualuse, mille pardal oli kaks Eesti Vabariigi kodanikku.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.