Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uuring: elektritootmisel peetakse olulisimaks vähest keskkonnakahju tekitamist (2012-08-04 01:15:32)

Keskkonnaministeeriumi tellimusel valminud uuringust selgub, et Eesti inimesed peavad elektritootmise aspektidest kõige olulisemaks seda, et elektritootmisega kaasnev kahju keskkonnale oleks võimalikult väike. Teisel kohal on odavus ning kolmandal sõltuvuse tagamine välismaistest elektriallikatest.

Keskkonnaminister Keit Pentus ütles uuringutulemusi kommenteerides, et Eesti inimesed on saanud järjest teadlikumaks sellest, et saastava elektritootmisega kaasnev negatiivne mõju puudutab otseselt nende endi elukeskkonda ja on täiendavaks koormuseks. "Eesti elektritootmine on aastaid olnud saastava põlevkivikeskne ja inimesed on arusaadavalt lihtsalt väsinud sellest mõjust, mis põlevkivielekter näiteks jäätmete või õhusaaste näol kaasa toob. Lõpuks tuleb see mõju kõik ka elektritarbijate enda taskust kinni maksta ja pole mingit loogilist põhjendust, miks peaks eelistama kallimat ja saastavamat elektrit puhtamale ja vähem koormavale," rääkis keskkonnaminister Keit Pentus.

Uuringutes osalenutest 44% vastas, et elektritootmise aspektidest on nende jaoks esikohal see, et tootmine tekitaks võimalikult väikest mõju keskkonnale. 36% vastas, et kõige olulisem on odavus. 21% pidas kõige tähtsamaks sõltuvust välistest elektritootmise allikatest.

Uuringus paluti anda hinnang ka erinevatele elektritootmise viisidele. Kõige positiivsema hinnangu pälvis 1005 uuringus osaleja poolt tuuleenergia. Teisel kohal oli puit ja biomass. Kõige negatiivsemana hinnati aga tuumaenergiat.

Uuring viidi läbi 15-74-aastaste elanike seas periodil 31.05.-13.06.2012. Küsimustele vastas 1005 inimest ning uuringutulemused on laiendatavad Eesti vastavaealisele elanikkonnale. Uuringu tellis Keskkonnaministeerium ning selle viis läbi Turu-uuringute AS.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.