Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna eluruumides kontrolliti suitsuandureid (2012-08-03 05:03:05)


Põhja päästekeskuse inspektorid kontrollisid eile suitsuandurite olemasolu ja korrasolekut Põhja-Tallinnas asuvates korterites. Nõuetekohaselt paigaldatud, töökorras suitsuandur oli olemas 40 protsendil kontrollitud korteritest.

1. augusti õhtul kontrollisid Põhja päästekeskuse inspektorid koos politseiga korraldatud ühisreidi ajal kokku 72-te Põhja-Tallinna linnaosa kortermajades ning ühes ühiselamu tüüpi hoones asuvat korterit. Töökorras suitsuandur oli olemas 40 protsendil kontrollitud korterites. Ohust varakult märku andev suitsuandur puudus 30 protsendil korteritest. Valesti paigaldatud või puuduva patareiga andureid leidsid kontrollijad eest 30 protsendil korteritest. Reidi tulemusena algatati 23 tuleohutusnõuete rikkumisest tulenevat väärteomenetlust.

Esimese suitsuvine peale võimalikust hädaohust märku andev suitsuandur annab meile võimaluse kiiresti reageerides algav põleng ise kustutada või numbril 112 helistades päästjad kohale kutsuda. Mida varem tulekahju avastatakse, seda väiksemad on kahjud. Käivitunud alarmsignaal annab ohust teada öisel ajal ning muudab omanike kodust ära olles tähelepanelikuks naabrid.

Põhja päästekeskuse menetlusbüroo peainspektori Harpo Stroo sõnul ei saa kontrolli tulemustega rahule jääda. „Kuigi suitsuanduri olemasolu eluruumides on kohustuslik juba kolm aastat ning selle vajalikkusest on räägitud palju kauem pole kahjuks kõik inimesed aru saanud, et suitsuandur on vajalik eelkõige mitte seadusenõuete täitmiseks, vaid iseenda ja oma pere ohutuse suurendamiseks“ nentis Stroo.


Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.