Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaitse ja rakenda metsanduslikku pärandkultuuri! (2006-01-10 22:17:03)


Paljude maainimeste aiad lähevad sujuvalt üle aiatagusteks parkideks ja talumetsadeks. Nii mõnelegi talumehele-metsaomanikele pakub ehk huvi oma maal pärandkultuuriobjektide leidmine ja edaspidi selle ümber puhkemajanduse arendamise mõte.

Läänemaa mehed Lembitu Tarang ja Koit Latik on teinud pärandkultuurialast misjonitööd aastaid. Nende kogemustele tuginedes ja metoodikat täiendades on kavas pärandkultuuri veidi suuremas mahus investeerida. Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja Keskonnaministeeriumil on koostöös soomlastega valminud kolme maakonna; Harju-, Rapla- ja Läänemaa pärandkultuuri projekt.

2006. a teisel poolel toimuvad neis kolmes maakonnas seminarid metsaomanikele, kus ka Soome kolleegid oma tegevusest räägivad.

Metsaomanikud mõistavad, et sellised väärtuslikud objektid rikastavad igat kinnistut ja ettevõtlikumad saavad ideid jätkuprojektide sõlmimiseks ning nii oma kodukoha kui ka kogu  paikkonna
maine tõstmiseks.

Seoses sellega kutsub Keskkonnaministeeriumi metsaosakond metsaomanikke, kes soovivad oma maal edaspidi pärandkultuuriga seotud tegevusi arendada, võtma ühendust e-aadressil silvi.puusepp@envir.ee või telefoni teel: 626 2919, Silvi Puusepp.
 
Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.