Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kolmandik poevargust pealt näinud inimestest ei reageeri sellele kuidagi (2012-07-30 15:38:17)

Täna alustab PPA teavituskampaaniat, mille põhitähelepanu on poevargussesse sekkumisel. Uuringu kohaselt ei tee 29% poevargust pealtnäinud inimestest selle takistamiseks midagi.

Politsei- ja Piirivalveameti kampaaniajuhi Pille Luiga sõnul soovib politsei inimestele teadvustada viise, kuidas õigusrikkumist nähes reageerida. "Universaalseid lahendusi siin pole ning palju sõltub reageerijast endast ning tema oskustest. Alati tuleb mõelda ka iseenda turvalisusele. Kõige tavalisem käitumine õigusrikkumist nähes on politsei kutsumine, kuid tihti saaks olukord kiiremini lahendatud kui anda sellest teada näiteks kaupluse turvamehele või näidata vargale, et teda on nähtud," rääkis Pille Luiga.

Tema sõnul peaks õigusrikkumisse sekkumine olema inimestele sisemiseks normiks eelkõige seetõttu, et oleks lootust häda korral ka ise kõrvalseisjatelt abi saada. "Mida tavalisem on komme õigusrikkumisest või n.ö võõrast murest mööda vaadata, seda tõenäolisem on kahjuks see, et ohtu või hätta sattunud inimesele endale ei tulda appi," ütles Pille Luiga.

Täna alanud kampaania käigus kasutatakse välireklaame ja teleklippe, mille põhisõnum on, et sekkumata jätmine tuleb ringiga tagasi.

Teavituskampaania eel tehtud uuringu kohaselt on viimase aasta jooksul poevargust pealt näinud pooled vastanutest. Neist enamik sekkus poevargustesse kas siis turvameest teavitades, ise sekkudes või politseisse helistades. 29% poevarguse pealtnägijatest ei reageerinud kuidagi. Seejuures jätavad suurema tõenäosusega reageerimata mehed. Vanuselises jaotuses on kõige aktiivsemad sekkujad 45-64 aastased inimesed.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 30.07.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.