Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soomlased hindavad kõrgelt kodumaist toitu (2006-01-10 11:09:50)

 

Umbes pooltele kodus toitu valmistavatele soomlastele on väga oluline, et toiduained oleksid kodumaise päritoluga, kinnitab majandusuuring ”Soome sööb”. Kolmandiku ostjate arvates sõltub päritolu tähtsus tootest endast. Tarbijad loodavad, et eelkõige leiva, piima ja liha kodumaisushinnang lähema viie aasta jooksul kas kasvab või püsib endisel tasemel.


Uuringutulemuste põhjal peavad tarbijad soomemaisust toiduvalikul tähtsaks, sest sel juhul nad teavad, mida söövad.
Nad usaldavad Soome toiduainete kaubaketti ja tahavad kodumaise toiduainetööstuse säilimist.

 

Toiduainete päritolu ei ole tähtis vaid kuuele tarbijale sajast, kellest enamik on vanuses alla 35 aasta.


Noored ühendavad toiduvalikul kodumaisuse ja kvaliteedi. Umbes pooled küsitluses osalenud noortest ütlesid, et valivad Soome toiduaineid eelkõige nende kvaliteedi tõttu. Alla 25 aasta vanustest väitis 57%, et luigega kodumaisusmärk annab tunnistust toote heast kvaliteedist. 71% aga teadis, et luige-märk viitab kodumaisele toorainele. Need protsendid on tunduvalt suuremad kui teiste vanuserühmade puhul.


Uuringute kohaselt kontrollivad umbes pooled ostjatest enne kauba soetamist, kas pakendil ikka on kodumaisusmärk. Enim otsitakse märki lihapakendeilt.

 

Luigega kodumaisusmärk on umbes 9000 tootel. See on pakitud ja töödeldud toiduainete vabatahtlik algupäramärk, mis kinnitab, et vähemalt 75% tootes kasutatud toorainetest pärineb Soomest. Liha, kala, piim ja munad peavad aga olema sajaprotsendilised ”soomlased”.

 

Uuring ”Soome sööb” viidi läbi mais ja juunis 2005. Küsitlusele vastas 2053 koju toiduaineid ostvat 15-79 aastast soomlast.

 

Allikas: ajakiri Oma Piha.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.