Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalavahetusel Tartus peetavale hansalaadale tuleb pooltuhat kauplejat (2012-07-18 16:10:40)

Tartu hansapäevade ajal toimub Tartu kesklinnas laupäeval ja pühapäeval hansalaat, kuhu tänavu saabub ligi 500 kauplejat.

See on viimaste aastate tavapärane kauplejate arv. Kauplejaid jagub Raekoja platsile, Küüni tänavale, Kaubahoovi parki, Jaani kiriku juurde, Lutsu tänavale ja Atlantise juurde Jõelinna. Uudsena on sel aastal laadaliste käsutuses ka Rüütli tänav, kus asub tänavu ka esinemislava,“ rääkis linnavalitsuse ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing.

Kauplejaid ja käsitöömeistreid tuleb Tartusse peaaegu igast Eestimaa nurgast - Haapsalust Narvani, Harjumaalt, Võrumaast Virumaani ja Setumaalt. Väga populaarsed on Tartu laadad ka lätlaste ja leedulaste seas, kes seegi kord on kohal oma erinäolise aiakeraamika, merevaigust ehete, linaste rõivaste,nahast ja karusnahast ning puidust käsitöötoodetega.

Hansalaadal müüakse käsitööd, toidu- ja talukaupa. Käsitöömeistrid tutvustavad keskaegseid töövõtteid ja –viise, punuvad korve, valmistavad ehteid, igaüks võib lasta endast portree teha jmt.

Hansalaat on avatud laupäeval kell 10-20 ja pühapäeval kell 10-18.Hansapäevad kestavad Tartus 20.-22. juulini.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 18.07.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.