Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu saab sügiseks rosaariumi (2012-07-18 11:07:34)

Tartu kesklinna Emajõe kaldale rajatakse septembri lõpuks rosaarium, mille täit õiteilu saab nautida järgmisel kevadel.

Rosaarium tuleb vastavalt Artes Terrae OÜ projektile Atlantise ning Võidu silla vahelisele alale. Roositaimed istutatakse kaarekujulistesse peenardesse, mille äärde rajatakse puitlaudisega kaetud istumiskohad.

Rosaariumi eripäraks on see, et istutusmaterjalina kasutatakse ilmastikukindlaid Eestis, Lätis ja Venemaal levinud pargirooside sorte ja samasse paigaldatakse ka infostend, kus on kirjas kasvavate rooside sordid ning nende asukoht rosaariumiplaanil

Rosaariumi rajamiseks on väljakuulutatud riigihange, millele saab pakkumisi esitada 27. juulini Riigihangete registrisse. Rosaariumi valmimistähtaeg on 30. september 2012. a

Tööde kogumaksumus on 21 000 eurot. Töid finantseeritakse 90% ulatuses programmi "Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programm 2007 2013" vahenditest.

Programmi raames algatatud projektis „GreenMan“ („Tartu, Rezekne, Pihkva: linnakeskkonna säästlik majandamine ja planeerimine EST-LAT-RUS piirilinnades“) osaleb 10 partnerit, juhtpartneriks on MTÜ „Lake Peipsi Project, Pskov“ Venemaalt. Eestist on peale Tartu linnavalitsuse projektiga seotud veel Eesti Maaülikool ja MTÜ Peipsi Koostöö Keskus.

Projekti üldeesmärgiks on nii looduslike kui inimese poolt rajatud rohealade tõhusa majandamise põhimõtete ühisarendamine Tartus, Rezeknes ja Pihkvas.
Projekti kogueelarve on 1 948 194,78 eurot, millest Tartu Linnavalitsuse eelarve ulatub 305 810 euroni. Omafinantseeringu määraks on 10 protsenti.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 18.07.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.