Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algavad LEADER programmi infopäevad (2006-01-06 15:32:01)

 

11. jaanuarist 19. jaanuarini korraldab LEADER infokeskus infopäevi, kus käsitletakse LEADER programmi põhimõtteid, meetmes 3.6 kohalikule tegevusgrupile seatud nõudeid ning kohaliku tegevusgrupi loomise võimalusi. Esinevad LEADER infokeskuse eksperdid Ülar Loolaid ja Ivika Nõgel.

Infopäevad toimuvad:
* 11. jaanuaril Tartus hotellis Kantri (Riia 195);
* 16. jaanuaril Pärnu Maavalitsuses (Akadeemia 2);
* 19. jaanuaril Rakveres Lääne-Viru Maavalitsuses (Kreutzwaldi 5A).

Infopäevad on osalejatele tasuta. Õppepäevade kestvus kella 10-st kuni 16-ni. Osalemiseks on vajalik eelregistreerimine hiljemalt 2 päeva enne infopäeva toimumist LEADER infokeskuses, Tartu Tuglase 13, tuba 23; telefonil 742 1771 või e-posti aadressil leader@mai.ee.

LEADER on Euroopa Liidu algatatud programm maaelu arengu ja kohaliku initsiatiivi toetuseks. Programm toetab ettevõtjate, kodanikeühenduste ja kohalike omavalitsuste koostööd piirkondliku maaelu strateegia koostamisel ja elluviimisel.  Eesti rakendab käesoleval perioodil LEADER programmi põhimõtteid Eesti riikliku arengukava (RAK) meetme 3.6 “Kohaliku initsiatiivi arendamine – LEADER-tüüpi meede” kaudu. Meetme rakendamiseks on ette nähtud 28,8 miljonit krooni, millest rahastatakse piirkondlike strateegiate koostamist ja piiratud hulga juba koostatud strateegiate elluviimist. Toetuse saajaks on kohalik tegevusgrupp: ettevõtjaid, kodanikeühendusi ja kohalikke omavalitsusi ühendav piirkondlik organisatsioon.

Eestis rakendub LEADER täies ulatuses 2007. aastast. Meetme 3.6 tegevustes osalemine annab kohalikele tegevusgruppidele eelisvõimaluse oma piirkondliku maaelu strateegia koostamiseks ja kogemuste omandamiseks juba tänavu, et taotleda aastaiks 2007–2013 rahalisi vahendeid oma strateegia elluviimiseks.

LEADER infokeskuse ülesandeks on informeerida ja nõustada maapiirkonna omavalitsustöötajaid, ettevõtjaid ning MTÜ-de esindajaid, kes on huvitatud meetme 3.6 raames toetuse saamisest ning selleks vajalike partnerlusel põhinevate kohalike tegevusgruppide loomisest.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 06.01.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.