Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Roosipäevad Tallinna Botaanikaaias (2012-07-17 10:38:12)

21.-22. juulil toimuvad Tallinna Botaanikaaias roosipäevad „Roosid ilu- võlu- ja tarbetaimedena“

„Tallinna Botaanikaaia rosaarium on rikkalik - siin kasvab 667 sorti roose 33 sordirühmast“ räägib botaanikaaia direktor Karmen Kähr. Esindatud on ajaloolised roosid, kelle seas on nii põnevad sammalroosid kui ka kloostriaedade üks tähtsamaid roose - punaseõieline apteekriroos. Lisaks veel kauniõielised teehübriid-roosid, rohkete õitega floribund- ja polüantroosid – kõiki neid saab näha botaanikaaia rosaariumis. Loomulikult ei puudu Eesti aretajate sordid ning uudistamist väärib ka kibuvitsade kollektsioon.

„Kogenud roosikasvataja tuleb siia uut infot hankima ja kogemusi vahetama, algajal hobiaednikul on aga võimalus oma silmaga näha üheaegselt väga palju erinevaid sorte. Kindlasti tasub tulla kogu perega, meil saab mõnusasti aega veeta, on ju roosipäevad sündmus kogu perele“ selgitab Tallinna Botaanikaaia direktor, miks roosipäevadele tulla.

Roosiõied pole vaid pelgalt pilgupüüdjad. Õitest saadud roosiõli ja –vesi on väga hinnalised lõhnaallikad kosmeetikatööstusele. Tõrsikutest ja õielehtedest valmistatakse moosi, maiustusi, ehteid. Kibuvitsade viljad on väärtuslik vitamiiniallikas, millest saab valmistada teesegusid, siirupit. Roosiõisi kasutati rahvameditsiinis, näiteks valmistati roosiõiepadjakesi peavalu leevendamiseks.

Mida kõike roosidest saab, sellest räägime ja proovime roosipäevadel 21.-22. juulil 2012.a. Tallinna Botaanikaaias. Valime ka kaunima roosisordi. Roosipäevadel toimuvad ekskursioonid kell 11.00; 13.30 ja 15.00. Huvilistel on võimalik roosiistikuid osta.


Allikas: Tallinna Botaanikaaia 17.07.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.