Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pentus: loodusväärtuste säilitamisele, metsa kasvatamisele ja kasutamisele suuname üle 250 miljoni e (2012-07-13 13:43:33)

Keskkonnaminister Keit Pentus esitas valitsuse istungile metsanduse arengukava rakendusplaani eelnõu, milles pööratakse suuremat tähelepanu metsa kasvatamisele, kasutamisele ja loodusväärtuste säilitamisele.

Rakendusplaan näeb ette metsandusega seotud tegevusi alates seemne varumisest, metsa kasvatamisest ja metsade kaitsest kuni metsandusalase teadus- ja arendustööni. Rakendusplaani kogumaksumus aastani 2020 on üle 267 miljoni euro, millest valdav osa finantseeritakse Keskkonnainvesteeringute Keskuse ning Euroopa Liidu vahenditest.

Suurem osa arengukava rakendusplaani kuludest suunatakse metsa kasvatamisse ja kasutusse ning loodusväärtuste kaitsmisesse. Seejuures on oluline tegeleda metsaomanike koolitamisega, et neil oleksid piisavalt head teadmised metsa kasvatamise vajadusest ja võimalustest,” kommenteeris keskkonnaminister Keit Pentus.

Arengukavas on välja toodud, et puit kui taastuv tooraine ja taastuvenergia allikas peaks olema senisest enam eelistatud. „Eestis on kogunenud märkimisväärne varu puitu küpsetesse ja üleseisnud lehtpuumetsadesse, mida on võimalik kasutada ka energia tootmiseks.
Sellise madalamakvaliteedilise puidu metsast väljatoomist pidurdavad praegu aga muuhulgas transpordile seatud piirangud. Seetõttu otsitakse võimalusi transpordi kuluefektiivsemaks, keskkonnasõbralikumaks ja liiklusohutumaks muutmiseks,” selgitas Pentus.

Keskkonnaministri sõnul vajab investeeringuid ka metsandussektori ja metsandusalane teadus ja arendustegevus ning avalikkuse kaasamine, et võimalikult tõhusalt ja jätkusuutlikult kasutada Eesti üht olulisimat taastuvat loodusvara.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 1.07.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.