Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Meie pandipakendisüsteem Baltimaades eeskujuks (2006-01-04 08:36:59)


3. jaanuaril kohtusid keskkonnaminister Villu Reiljan ja Eesti Pandipakendi(EPP) juht Oleg Epner pakendialase koostöölepingu raames. Pandipakendi tegevjuht andis ülevaate tagatisraha süsteemi eelmise aasta edukatest tulemustest.

Kohtumise tähtsaimaks sõnumiks EPP-i poolt oli, et pandipakendi tagastamine on jätkuvalt stabiilne ning tagastamise kohti tuleb pidevalt juurde. Eelmisel aastal koguti kokku ligi 37,5 miljonit plastikpudelit, 10 miljonit plekkpurki ning üle miljoni klaaspudelit.

Süsteemiga on praeguseks liitunud 25 tootjat(100% tootjaist), 81 importööri (98%) ning hetkel on Eestis 1400 aktiivset tagastuskohta ning 36 automaatmasinaga vastuvõtukohta.

Lisaks aastatulemustele arutlesid minister Reiljan ja EPP tegevjuht Epner pandisumma võimaliku muutumise üle euro tulekul. Minister pidas piisavalt motiveerivaks hetkel kehtivat pandisummat ning ütles, et euro tulekul seda korrigeeritakse.

Kuigi nii minister kui Oleg Epner tõdesid, et meie metsaalused ning kraavid on puhtamad kui varem, toodi süsteemi jätkuva nõrkusena välja näiteks veinipudelite ning klaaspurkide tagastamise süsteemi arendamine. Kuigi praegu neil pakenditel tagastamismärki pole, avaldas Reiljan lootust, et juba lähiajal leiab ka see probleem lahenduse.

Keskkonnaminister Reiljan tundis kohtumisel rõõmu selle üle, et Euroopa Liidus on Eesti uutest liitujatest ainuke, kes on pandipakendi süsteemi nii edukalt käivitada suutnud.

"Kõige aktiivsemalt uurivad ja hoiavad meie pandisüsteemil silma peal lätlased ja leedukad. Neil hakkab EL-i antud tähtaeg läbi saama ning nad peavad hakkama kiirustama, et oma süsteem käivitada," selgitas keskkonnaminister Villu Reiljan lõunanaabrite suurt huvi meie süsteemi vastu.

Järgmine keskkonnaminister Villu Reiljani ning Eesti Pandipakendi juhi Oleg Epneri kohtumine Vaba Tahte lepingu raames toimub veebruaris.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 03.01.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.