Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rattaretk „Tahan sõita ohutult!“ liigub sel aastal Viljandi-, Valga ja Pärnumaa teedel (2012-07-05 10:28:14)

Homme, 6. juulil stardib juba kaheteistkümnendat aastat toimuv rattaretk „Tahan sõita ohutult!“, mille peamine sõnum on ohutu jalgrattaliikluse propageerimine. Sel aastal on liikluses hukkunud neli jalgratturit, kaheteistkümne aasta jooksul on aga hukkunuid 166.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Indrek Koemetsa sõnul on jalgrattaga liiklemine kui säästev ja tervislik liiklemisviis üha kasvav trend, kuid kahjuks ei näita rattaõnnetuste arv languse märki. „Politsei toetab igati algatusi, mis juhivad tähelepanu jalgratturite ohutusele. Kõige olulisem on, et autojuhid oskaksid ratturitega arvestada, jalgratturid aga teeksid kõik endast oleneva, et end liikluses hoida. Eelkõige tähendab see kehtivatest reeglitest kinni pidamist, aga ka kiivri, tulede ja erksavärvilise riietuse kasutamist, et võimalikult hästi kaitstud ning nähtav olla,“ ütles Koemets.

Eesti Posti, Politsei- ja Piirivalveameti, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic ja Regio ühisele retkel osaleb sadakond ratturit. Tänavu sõidetakse läbi ligi 200 km Viljandi-, Valga- ja Pärnumaa teid. Külastatakse kohalikke postkontoreid ja piirivalvekordoneid. Peatuspaikades saab kontrollida ka ratta tehnilist seisukorda, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest. Viljandis vaatavad rattaid üle noorsoopolitseinikud, kelle käest saavad ülevaatuse läbinud ka kleebise „Minu ratas on korras“.

Retk algab 6. juuli ennelõunal kell 11 Viljandist ning selle avab Viljandi maavanem Lembit Kruuse. Heaks tavaks on saanud, et iga läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retke kaasa kohaliku võimu esindajad.

Ootame kõiki huvilisi retke peatuspaikadesse, et kontrollida oma ratta ohutust ning soovi korral saavad huvilised saata kohalikes postkontorites ka retke eritempliga kirju ja postkaarte.

Ürituste toimumiskohad ja -ajad:

6. juulil 2012
Viljandi (Maavalitsuse ees parklas) 11:00 - 11:15
Mustla (Konsumi ees parklas) 13:00 - 14:00
Suislepa (kooli taga jõe ääres) 15:30 - 16:15
Riidaja (kaupluse ees) 16:40 - 17:05
Tõrva (keskväljakul poe ees) 17:50 - 18:10

7. juuli, 2012
Mõisaküla (bussijaama parkla) 17:15 - 18:15
Kilingi-Nõmme (keskväljakul poe ees) 19:00 - 19:35

Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et kõigi rattaid korrastada.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 05.07.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.