Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu jätkab Emajõe kallaste uuendamist (2012-07-04 13:22:13)

Tartu linna kodulehel saab tutvuda Emajõe vasakkalda Võidu silla ja lodjakoja vahelise lõigu rekonstrueerimise projektiga, mida hakatakse osaliselt ellu viima juba sel aastal.

"Emajõe kaldakindlustuste rekonstrueerimise käigus oleme suutnud uuendada jõeäärset ala juba päris ulatuslikult ja tuleval aastal saab uue ilme järjekordne lõik. Meie siht on välja arendada Emajõe kallastel atraktiivsed ja funktsionaalsed puhkealad ning parandada ligipääsu jõele. Kaldapealsete kujundamine on toimunud linlastega tihedas koostöös ning ka praegu tutvumiseks välja pandud projekt on läbinud avaliku arutelu. Suur tänu kõigile, kes oma arvamust avaldasid ning ettepanekuid esitasid,“ ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Võidu silla ja lodjakoja vahelise kaldapealse rekonstrueerimise projekti kohaselt kindlustatakse kaldanõlv uhtumise vastu, uuendatakse kergliiklusteede katted, korrastatakse jõeäärne pargiala ning rajatakse uus valgustus ja vaateplatvorm. Projekti koostas linna tellimusel OÜ KLM Projekt.

Linn on välja kuulutanud riigihanke ehitaja leidmiseks Kaarsilla ja Vabadussilla vahelise kaldanõlva rekonstrueerimiseks, kus võivad tööd alata käesoleval aastal. Ülejäänud kaldalõikude (Võidu sillast kuni Kaarsillani ja Vabadussillast kuni lodjakojani) rekonstrueerimine sõltub peamiselt eelseisvatel aastatel avanevatest välisrahade kaasamise võimalustest ning sellest tulenevalt hetkel veel ajakava paigas ei ole.

Emajõe kaldakindlustuse rekonstrueerimise projekti rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondidest. Projektiga saab tutvuda linna kodulehe www.tartu.ee esilehel olevas rubriigis "Pane tähele" (otselink: http://www.tartu.ee/?lang_id=1&menu_id=0&page_id=24466).


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 04.07.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.