Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab taotluste vastuvõtt 2004. a looduskahju hüvitamiseks (2006-01-03 15:15:46)


Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) võtab 16.-27. jaanuarini vastu taotlusi 2004. aasta looduskahju hüvitamiseks. Selleks on võimalik jagada 30 mln kr. Looduskahjutoetust võib taotleda põllumajandustootja, kelle tootmisele on loodusõnnetusest või ebasoodsast ilmastikutingimusest tekkinud otsene kahju.

Millised piirkonnad kahju kannatasid?
Põllumajandusminister määras kahju piirkonnad ja põllumajandustootmise valdkondade liigid:
* marja- ja puuviljakasvatuses on 2004. aasta looduskahju piirkondadeks Harju-, Hiiu-, Pärnu-, Tartu-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaa.
* kartuli- ja köögiviljakasvatuses on 2004. aasta looduskahju piirkondadeks Harju-, Hiiu-, Ida-Viru-, Jõgeva-, Rapla- ja Tartumaa.

Kellele seekord kahju hüvitatakse?
Põllumeestel tuli esita 2004. aasta ebasoodsate ilmastikuolude tõttu kartuli, köögivilja, puuviljade ning marjade tootmisel tekkinud kahju kohta piirkondlikule maaparandusbüroole vastav teatis. Neil põllumeestel, kelle kahju leidis komisjoni hinnangul kinnitust, tuleb esitada 2006. a 16.-27. jaanuarini PRIA keskusesse taotlus. Maaparandusbürood edastavad varemkoostatud looduskahju kindlakstegemise teatised PRIA-le hiljemalt 27. jaanuaril.
PRIA kontrollib, kas taotleja on esitanud maaparandusbüroole teatise ning kas teatisest nähtub kahju teke ja taotleja nõuetekohasus. Põllumajandusministeerium arvutab looduskahju suuruse taotleja kohta ja edastab andmed PRIA-le. PRIA otsustab looduskahjutoetuse määramise või taotluse rahuldamata jätmise 13. märtsiks ja maksab toetuse välja aprillis.

Mille puhul kahju üldse hüvitatakse?
Loodusõnnetuseks
loetakse sellised erandlikud sündmused nagu maavärin, laviin, maalihe ja laiaulatuslik üleujutus. Ebasoodsateks ilmastikuoludeks loetakse madal temperatuur, liigsademed (sh rahe), põud ja torm (sh äike), kui nende tagajärjel tekkinud tootmiskadu on põhjustanud toodangu vähenemise enam kui 30% võrreldes kolme eelneva aasta keskmise toodanguga (välja arvatud need aastad, kui ebasoodsa ilmastikutingimuse tõttu tekkinud kahju hüvitamiseks maksti põllumajandustootjale looduskahjutoetust).

Lisainfot ja taotlusvorme saab PRIA veebilehelt.

Allikas: PRIA
03.01.2006 presiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.