Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikool hakkab õpetama linna- ja tööstusmaastike korraldust (2006-01-03 11:23:37)

 

Eesti Maaülikooli nõukogu kinnitas läinud aasta viimasel nõukogu istungil (22. detsembril 2005) uue õppekava „Linna- ja tööstusmaastike korraldus”. Seda nii bakalaureuse- kui magistriastmel.

Uue õppekava avamise tingis vajadus spetsialistide järele, kes on saanud süvendatud koolituse inimtegevusest tugevasti mõjutatud maastike korraldamise valdkonnas.
Õpetuses on eriline rõhuasetus tööstusökoloogial. Silmas peetakse Eesti looduskasutuses erilisel kohal oleva Kirde-Eesti tööstusmaastike ja tööstusega tugevalt seotud linnade spetsiifikat.

 

Õppekava registreerimise järel Haridus- ja Teadusministeeriumis plaanib ülikool õppetööd alustada juba 2006. aasta sügissemestrist. Õppetöösse on kaasatud Eesti teiste ülikoolide, Balti riikide ülikoolide, samuti Skandinaavia, Prantsusmaa ja Suurbritannia ülikoolide õppejõud. Suur osa programmist on pühendatud õppepraktikale, välitöödele, labori- ja uurimistöödele.

 

Õppekava väljatöötanud töörühma juhi professor Kalev Sepa sõnul on õppekava eesmärgiks valmistada ette kompetentseid inimtegevuse mõjude mahendajaid, kes teostaksid tööstuses säästva arengu printsiipe, mis aitaks kaasa ökosüsteemide ja maastike säilimisele, piirates nende ekspluateerimist ja taastaksid hävinud ja kahju kannatanud ökosüsteemid ja maastikud.

 

Säästva arengu põhimõtete toomine tööstusesse on oluline eelkõige tulevaste põlvkondade pärast, nende elukeskkonna kvaliteedi parandamisele on suunatud ka endiste tööstusalade ja rikutud maastike ennistamine.

Maaülikoolil on pikaajalised kogemused keskkonnateaduste õpetamise ja uurimise vallas. Alates 1990. aastate keskpaigast on edukalt rakendunud ja ka akrediteeritud maastikuarhitektuuri ning maastikukaitse ja –hoolduse õppekavad.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 03.01.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.