Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu tähistab linna päeva ekskursioonide, mängude ja kontsertidega (2012-06-26 12:13:47)

Reedel, 29. juunil tähistatakse Tartu linna päeva, mis toimub juba kümnendat korda. Linna päev algab kell 10, kui lokaali Suudlevad Tudengid terrassil saab traditsiooniliselt juua hommikukohvi linnapea Urmas Kruusega.

Pärast hommikukohvi algab ekskursioon, mis tutvustab kultuuriloolist Veski tänavat, südalinna ja Jaani kvartalit. Ekskursioonid toimuvad terve päeva jooksul kell 11, 13 ja 15. Lisaks ekskursioonidele saab osaleda retkedel Tartu linna ajaloost (kell 12, 15 ja 18) ja kasutada võimalust jäädvustada linna läbi kaamerasilma Tartu Kunstimuuseumi viltuse maja rõdult. Traditsiooniliselt antakse raekojas üle Tartu medalid, austatakse konkursi „Parim Eesti kodu“ võitjaid ja tänatakse kuldpulmapaare Salemi kirikus.

Oma teadmisi Tartust ja selle ajaloost tasub proovile panna kell 12 algaval mälumänguturniiril, mis toimub pubi Sõprade Juures terrassil. Kell 17 algab Küüni ja Poe tänava nurgal malesimultaan, mille annab tartlane, meister ja olümpiakoondise liige Pavel Vorobjov. Samal ajal, kell 17, algab Küüni ja Uueturu nurgal (Kaubamaja juures) lauatenniseturniir, mis toimub ainult hea ilma korral. Pallid ja reketid on kohapeal olemas. Registreerimine ja lisainfo http://bit.ly/NP7pxy.

Terve päeva vältel on mitmeid sündmusi ka Jaani kirikus. Kell 12.15 esineb keskpäevamuusik veerendtunnil Merle Kollom orelil. Kell 14 algab kontsert „Mu süda, ärka...“. Kell 15.30 lõbustab lapsi kirikurott Luteerius. Programmi lõpetab kell 21 õhtukontsert "Popkooripeo eri", kus kuuleb popmuusikat läbi aegade ETV tütarlastekoorilt Arne Saluveeri juhatamisel.

Põnevaid tegemisi leiab ka Antoniuse suveõues. Alates kella 15 on tegevuses käsitöökojad.Samal ajal algab loovuskojas kirev filmiprogramm. Kell 16 tegutseb suveõues Mõõgapoiss ning tehakse pannkooke, millele järgneb kell 17 algav laste moedemonstratsioon. Õhtu lõpetuseks saab Antoniuse õues kell 19 kuulata Tartu noortebände.

Soovijatel on võimalus külastada erinevaid Tartu muuseumeid, sest
sissepääs linna päeval on tasuta.

Õhtu lõpeb kell 19 raekoja platsil kontsertiga, kus esineb Estraadiraadio ja Kaire Vilgats.

Tartu linna päeva tähistatakse alates 2003. aastast alati 29. juunil ehk peeterpaulipäeval. Sellel päeval läksid märtrisurma apostlid Peetrus ja Paulus, kes olid keskaegse Tartu kaitsepühakud, kelle atribuudid võti ja mõõk on näha ka Tartu linna vapil.

Linna päeva kava: http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1317046267


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 26.06.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.