Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Gruusia allkirjastasid koostööprogrammi (2012-06-20 16:49:07)

Põllumajandusministeeriumi asekantsler Peeter Seestrand ja Gruusia asepõllumajandusminister Konstantine Kobakhidze allkirjastasid täna kahe riigi vahelise koostööprogrammi perioodiks 2012–2014.

Programm näeb ette koostöö süvendamist ja ühiste projektide läbi viimist eelkõige toiduohutuse, sanitaar-ja fütosanitaarmeetmete, põllumajanduspoliitika, majandus-ja kaubandussuhete arendamise, turuarendustegevuse, põllumajanduse nõuandesüsteemi ja kutsehariduse alal ning erialaorganisatsioonide vahel.

Gruusia ja Eesti põllumajandusministeeriumide vaheline koostöö on olnud väga edukas ning me hindame Eesti ekspertabi väga kõrgelt,“ rääkis Gruusia asepõllumajandusminister Konstantine Kobakhidze. „Gruusia tegeleb täna põhjalikult põllumajandussektori ja maapiirkondade arendamisega. Lähiaja üheks oluliseks eesmärgiks on ka vabakaubanduslepingu sõlmimine Euroopa Liiduga. Eesti reformikogemus on siinkohal meile suureks toeks.“

Täna sõlmitud koostöölepe on järjeks 2010. aasta alguses sõlmitud vastastikuse mõistmise memorandumile. Kahe riigi põllumajandusministrite Helir-Valdor Seederi ja Bakur Kvezereli poolt siis allkirjastatud dokument lõi aluse kahepoolsete majandus- ja kaubandussuhete arendamiseks põllumajanduse ja toidutootmise valdkonnas.

„Senine koostöö on sujunud väga töises meeleolus ning olnud tulemusrikas,“ ütles põllumajandusministeeriumi välissuhete ja arenduse asekantsler Peeter Seestrand. „Oleme omal ajal saanud märkimisväärset tuge välisekspertidelt ning meie reformikogemus on veel üsna värske. EL liikmesriigina peame enda ülesandeks oma teadmiste vahendamist neile riikidele, kes on Eesti viimasel kahekümnel aastal käidud tee alguses. Arvestades Gruusia arengupotentsiaali, usun nende suutlikkusse liikuda oma põllumajanduse moderniseerimisel valitud suunas edasi.“

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 20.06.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.