Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsanduse eelinfo 18. - 24. juunini (2012-06-18 14:26:01)

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit


Teisipäeval, 19. juunil toimub Helsinkis CEI–Bois (Euroopa Puidutööstuse Konföderatsioon) organiseeritud metsa- ja puidutööstusliitude juhtide ning CEI-Bois liikmete nõupidamine. Osaleb EMPLi tegevjuht Ott Otsmann. Nõupidamisel on teemadeks CEI-Bois 2012. aasta tegevus, 2013. aasta väljavaated, liikmesmaade liitude tegevused ja sektori väljakutsed Euroopa majandusruumis.

Teisipäeval, 19. juunil kell 11.00 toimub Tartus, Kreutzwaldi 64 aulas metsandus- ja maaehitusinstituudi bakalaureuseõppe lõpuaktus. Kell 15.00 algab metsandus- ja maaehitusinstituudi magistriõppe ja ehitusinseneriõppe lõpuaktus, kus saavad diplomi 12 metsamajanduse, 12 metsatööstuse ning 7 loodusvarade kasutamise ja kaitse eriala magistrit.

Parima metsatööstuse teemalise lõputöö eripreemia annab aktusel üle EMPLi juhatuse esimees Ando Jukk.

Kolmapäeval, 20. juunil kell 15.00 toimub Tallinna Tehnikaülikooli keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonna lõpuaktus. Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu esindaja Ott Otsmann annab puidutöötlemise eriala magistriõppe parima lõputöö autorile üle eripreemia.

Erametsakeskus

Sel nädalal jätkub registreerimine erametsanduse aastakonverentsile „Puit kui parim energiaallikas“, mis toimub 14. septembril 2012 Jänedal. Konverents analüüsib, kuivõrd tasuv on puitu energia tootmiseks kasutada, millist kasu saab energiapuidust kohalik kogukond ning millised on erametsaomaniku võimalused puidust energia tootmisel. Saame teada, kas meie metsaressursid on selleks piisavad ja millised toetused aitaksid kaasa puidu paremale kasutamisele. Lisaks ettekannetele Eesti arengutest toovad külalisesinejad värsket infot Euroopa uusimatest praktikatest.

Osalemine on tasuta. Konverentsi läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Luua Metsanduskool

Esmaspäevast, 18. juunist – reede, 22. juunini toimub täiendusõppekursus „Raietööline I“ kutsekvalifikatsiooni eksamiks Võrumaal. Kursus on tasuta, maht 40 tundi, koolitaja Einar Must. Koolituse läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Eesti Metsaselts

Laupäeval, 23. juunil on jaanilaupäev. Tuletame meelde, et looduses võib tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Lõkke tegemisel ja grillimisel on soovitatav kasutada Riigimetsa Majandamise Keskuse lõkkekohti, mille asukohad leiab internetilehelt www.rmk.ee. Erametsades paiknevad lõkkekohad on üles loetletud Erametsakeskuse kodulehel info all. Soovitatav on alati jälgida EMHI tuleohu kaarti. Lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Tuld võib teha vaid vaikse tuulega, seejuures tuleks tähelepanelikult jälgida, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele. Lahtist tuld ei jäeta kunagi järelevalveta, sel lastakse lõpuni põleda, kustutatakse veega või summutatakse näiteks liivaga. Oluline on jälgida, et lõkkest ei tekiks kulupõlengut.


Allikas: Metsaselts.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.