Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uuest aastast jõustub taimede paljundamise ja sordikaitse seadus (2005-12-29 13:57:25)

 

Uuest aastast jõustub “Taimede paljundamise ja sordikaitse seadus”, mille kohaselt lihtsustatakse tootmisega tegelemiseks vajalike lubade taotlemist.

 

Eelnõu kohaselt kaovad seemne kasvatamise tegevusluba ja impordiluba ning alles jääb vaid pakendamisluba, mis hakkab järelevalve tõhustamiseks kehtima senise 5 aasta asemel 3 aastat.

 

Seaduses on uudsena kehtestatud ka soovitatud sordileht. Soovitatud sordilehe eesmärgiks on lihtsustada tootja valikut sobiva sordi leidmisel. Soovitatud põllukultuuride sordileht on loetelu sortidest, mis on määratud omaduste alusel valitud tootjate, nõustajate ja teadlaste esindajate  poolt pärast täiendavate põldkatsete läbimist.

 

1. jaanuaril jõustuva seaduse järgi on seemnete sertifitseerimine tasuline. Täpsem informatsioon avaldatakse Taimetoodangu Inspektsiooni kodulehel www.plant.agri.ee ja Põllumajandusministeeriumi kodulehel www.agri.ee.

 

Seni kehtinud sordikaitseseaduse ning seemne ja taimse  paljundusmaterjali seaduse alusel antud õigusaktid kehtivad pärast  käesoleva seaduse jõustumist kuni nende kehtetuks tunnistamiseni või käesoleva seaduse alusel uute õigusaktide jõustumiseni, kuid mitte kauem kui 2006. aasta 1. maini.

 

Uues seaduses on ühendatud kaks kehtivat seadust- “Seemne ja taimse paljundusmaterjali seadus” ning “Sordikaitseseadus”.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 29.12.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.