Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus aasta tuleb pehme talveilmaga (2005-12-29 00:33:27)


Sõltumatu ilmaennustaja
Sven-Erik Enno aastavahetuse prognoos (ajavahemikuks 29. detsembrist kuni 4. jaanuarini) kõlab järgmiselt:

Vana aasta lõpp ja uue algus toovad pehme talveilma, soojem õhk kandub sedakorda meieni lõuna-kagusuunalt. Reedel kerkib Vahemerelt põhjasuunas aktiivne madalrõhkkond, Eestis on ilm pilvine, kohati sajab lund või lörtsi, õhutemperatuur on 0 ringis, puhub lõuna- ja kagutuul 3-8 m/s. Laupäev on pilves, sajab lund ja tuiskab, õhtupoole tuleb kohati ka lörtsi ning vihma. Õhutemperatuur tõuseb –2...+2 kraadini, kagutuule puhangud ulatuvad kuni 14 meetrini sekundis. Esimene jaanuar on pilvine, sajab nii lund, lörtsi kui vihma. Kagutuule kiirus on 5-10, rannikul kuni 13 m/s, õhutemperatuur on –1 kuni +3 kraadi. Uue nädala algul hakkab tugevnema idapoolse kõrgrõhkkonna mõju meie ilmale. Esmaspäeval ja teisipäeval on taevas pilves selgmistega, kohati sajab veidi, esmaspäeval lund, lörtsi või vihma, teisipäeval peamiselt lund. Tuul on kagust, 3-8, rannikul kuni 10 m/s. Esmaspäeval jääb õhutemperatuur –4...+2 kraadi piiresse, teisipäeval vahemikku 0...-5 kraadi. Kolmapäev tuleb muutlikult pilves ja olulise sajuta, idakaarte tuule kiirus on 2-6 m/s, õhutemperatuur jääb –4 ja –9 kraadi vahemikku.

 

Nädala keskmine õhutemperatuuriks ootame –4...-5 kraadist Ida-Eestis kuni -1 kraadini saartel, mis on normilähedane. Sademeid on oodata Ida-Eestis normilähedaselt 10 mm ringis, läänesaartel 20-25 millimeetrit, mida on kuni poolteist korda üle normi.” 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.