Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus kohtuvad Euroopa maaelu arengu eestvedajad (2012-06-12 11:07:44)

Täna, 12. juunil kell 18 avatakse Tartus Raekoja platsil Euroopa maaelu arengu eestvedajate konverents LINC 2012, mis toob kokku 15 Euroopa riigi Leader-programmide ning Euroopa Komisjoni esindajad. Avamisel osaleb põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

„20-aastase ajalooga Leader-lähenemine on üks edukamaid Euroopa Komisjoni algatusi,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Kui 20 aasta eest alustati väikese programmina, siis täna võime näha, kuidas põllumajanduspoliitika kaudu on jõutud selleni, et kohalik algatus levib põllumajandusest palju kaugemalegi.“

Eestis kümmekond aastat tegutsenud Leader-tegevusgruppide liikmeskond ulatub tänaseks ligi 1700ni, liikmetest pooled esindavad vabaühendusi. „Meetme raames on loodud ja hetkel loomisel kokku üle 230 töökoha, neist enamik alla 25-aastastele noortele. See näitab, et läbi kohalike algatuste on tegevusgruppidesse koondunud tohutu potentsiaal,“ lisas Seeder.

PRIAsse on tänaseks jõudnud üle 5500 projektitoetuse taotluse, millest heakskiidu on saanud 87%. Leader-meetme raames on Eestis välja makstud üle 36 miljoni euro.

LEADER on Euroopa Liidu ühenduse algatusprogramm, mis edendab kohalikku elu maapiirkonnas läbi kohaliku tasandi koostöö, aidates luua kohalikel partnerlustel põhinevaid maaelu arengustrateegiaid.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 12.06.2012 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.