Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valmis uus trükis "Veekeskkonna seisundi hinnang" (2004-07-05 21:23:25)
Kolmapäeval, 7. juulil kell 15 esitleb Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskus 10 maakonna haldusüksusi ehk Eesti territooriumist ligi 40% hõlmava Viru-Peipsi veemajanduspiirkonna mahukat kogumikku "Veekeskkonna seisundi hinnang".
Piirkonna veemajanduskava raames valminud eesti- ja ingliskeelne üle 100-leheline kaartide ja graafikutega illustreeritud trükis toob lugejani põhjaliku ülevaate Viru ja Peipsi alamvesikondades tehtud töödest. Kogumik annab ülevaate jõgede, järvede, rannikumere ja põhjavee seisundi hinnangust. Tehtu baasil on valmimas abinõude plaan, mille alusel loodetakse tagada piirkonna veekogude hea seisund aastaks 2015.
Viru-Peipsi veemajanduspiirkond on Eesti suurim ja kahjuks kõige teravamate keskkonnaprobleemidega veemajandusala. Viru-Peipsi on ühtlasi rahvusvaheline vesikond, mis on üks Euroopa Liidu idapoolsemaid veemajanduspiirkondi. Viru-Peipsi veemajanduskava hõlmab haldusüksusi 10 maakonnast: Ida-Virumaalt, Lääne-Virumaalt, Järvamaalt, Jõgevamaalt, Tartumaalt, Põlvamaalt, Valgamaalt, Võrumaalt, Viljandimaalt ja Harjumaalt.
Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskuse, Prantsusmaa ja Euroopa Liidu ekspertide koostöös valmiv projekt (www.envir.ee/viru.peipsi) käivitus 2002. a. kevadel Euroopa Liidu programmi LIFE-Environment raames. Projekti eesmärk on parandada piirkonna veekogude seisundit. Tänaseks on projekt poole peal ning kolmapäeval esitletav kogumik on vahekokkuvõte viimase kahe aasta jooksul tehtust. Projekti lõpp on planeeritud 2005. aasta sügisesse.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.