Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsaseadus parandab metsatööde läbipaistvust (2012-06-06 01:01:07)


Keskkonnaminister Keit Pentus saatis täna teistele ministeeriumidele kooskõlastamiseks metsaseaduse eelnõu, mis muudab metsas toimuva avalikkusele paremini jälgitavaks ja loodussõbralikumaks.

"Metsas toimuv - olgu see siis metsa uuendamine, majandamine, toetuste kasutamine - peab olema jälgitav ja avalik. Kõik planeeritavad ja tehtavate metsatööde andmed peavad olema hõlpsasti kättesaadavad metsaregistri vahendusel. Anname võimaluse igal inimesel kontrollida, kas ja milliseid metsatöid tema kodu- või suvekodu ümbritsevas metsas kavandatakse. Sarnaselt ehitustegevusele tekib metsategemisel kohustus välja panna informatsioon raietööde tellija ja tegija andmetega. Nii saab iga metsas jalutaja veenduda, kas tehtavad metsatööd on seaduspärased," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus.

Olulisel kohal on looduslähedasem metsade majandamine. "Metsaomanikud saavad kavandada oma tegevusi metsas vastavalt looduslikele piiridele, mille eesmärk on langid loomulikumalt sobitada maastikule ja vältida metsade killustumist," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus. Eesti Keskkonnaühenduse Koja ettepanekul lisatakse seadusesse püsimetsana majandamise võimalus, et pakkuda metsaomanikule alternatiivi lageraietena majandamisele. Püsimetsandusega välditakse suurte lagedate alade tekkimist, parandatakse noorte ja keskealiste puude kasvu, suurendatakse seemnesaaki ja vähendatakse metsa kahjustamist puiduvarumisel.

Samuti pööratakse tähelepanu erametsanduse toetamisele ja arendamisele. "Oluline on, et toetused aitaksid kaasa metsade uuenemisele, hooldamisele ja metsaomanike ühistegevusele. Seaduse muutmisega täpsustame toetuste menetlemise senist korda selliselt, et toetused saaksid kasutatud veelgi eesmärgipärasemalt," ütles Pentus.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.