Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pentus: loodusvarade kokkuhoidlik kasutamine on EL-i jaoks kriitilise tähtsusega (2012-06-06 00:58:30)

Keskkonnaminister Keit Pentus osaleb täna Euroopa Liidu keskkonnavoliniku Janez Potocniku poolt kokku kutsutud ressursitõhususe nõukoja esimesel kokkusaamisel.

„Majanduskriisist välja rabelemiseks on kõigil Euroopa riikidel tulnud tõdeda, et pikka aega üle jõu elamine, liiglopsakas kulutamine lõpeb paratamatult suure pauguga. Riigirahanduses on kokkuhoidlikkus saanud loomulikuks põhimõtteks. Sama loomulikuks peab saama ka loodusvarade kokkuhoidlik kulutamine. Euroopa Liidu jaoks on see konkurentsivõime küsimus, tegelikult üks EL-i tuleviku võtmeküsimusi,“ selgitas keskkonnaminister Keit Pentus. „Pikaajaliselt edukad pole mitte need riigid ja ettevõtted, kes kõige rohkem saastavad ja ressursse kulutavad, vaid need, kes oskavad üha tihenevas konkurentsis olla kõige nutikamad ja säästlikumad.“

European Resource Efficiency Transition Platform on kokku kutsutud kaheks aastaks, eesmärgiga nõustada Euroopa Komisjoni, liikmesriike ja teisi asjaosalisi ressursitõhusale majandusele üleminekul. Nõukoda juhib EL-i keskkonnavolinik Janez Potocnik, sinna kuuluvad veel kolm Euroopa Komisjoni volinikku, rahvusvaheliste ja EL institutsioonide, kolmanda sektori, ettevõtjate ja akadeemia esindajad. Liikmesriikide valitsustest on kutse saanud Saksamaa, Taani, Eesti ja Itaalia keskkonnaministrid.

„Eesti kaasamine sellesse kõrgetasemelisse kogusse kinnitab, et meie pingutusi looduse hoidmise ja loodusvarade mõistlikuma kasutamise vallas hinnatakse. Meie keskkonnatasude süsteem ja põhimõte, et maksustada tuleb vähem töö tegemist ja rohkem saastamist, on uudishimu tekitanud,“ rääkis Keit Pentus. „Oleme ka tuntud oma IT-rakenduste poolest – selle sektori potentsiaal majanduse rohelisemaks muutmisel on väga suur.“

Ressursitõhusus on üks Euroopa Liidu prioriteetseid valdkondi, mille suunas liikumise eesmärgid võtab kokku ressursitõhusa Euroopa tegevuskava http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2011:0571:FIN:ET:PDF.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.