Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ministrid otsivad jätkusuutlikke võimalusi põllumajandustootmise kasvuks (2012-06-05 16:57:19)

ELi põllumajandusministrid arutavad Taanis Horsensis mitteametlikul kohtumisel ressursside paremat kasutamist toidutootmise jätkusuutlikumaks muutmiseks.
„Bioenergia tootmine on keskkonnakaitse seisukohalt küll oluline, kuid vältida tuleb tema otsest konkureerimist toidutootmiseks mõeldud maakasutusega, kuna see mõjub pikas perspektiivis negatiivselt toiduhindadele,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Lisaks juhtis Seeder tähelepanu ka sellele, et bioenergia tootmisel tuleb rohkem tähelepanupöörata biojäätmete, seal hulgas loomsete jäätmete kasutamisele. Keskkonnasäästliku majanduse seisukohast on suur potentsiaal lühikesel tarneahelal, mis võimaldab loodusressursse efektiivsemalt ja väiksema keskkonnakoormusega kasutada.

Lühikesel tarneahelal on keskkonnahoiu kõrval ka konkurentsivõime mõõde, pakkudes väljundit ja lisandväärtuse loomise võimalusi kohalikele väiketootjatele. Seeder tõi näiteks mahetootmise, kus keskkonnasõbralik toidutootmine aitab luua lisandväärtust ning parandada väiketootjate konkurentsivõimet.

Selleks, et põllumajandustootjad oleksid huvitatud keskkonnasäästlikult tootma, peab EL viima põllumajandustoetused vastavusse keskkonnahoiu eesmärkidega, mida täna ei tehta. „Kui 2/3 ELi põllumajandustoetustest on otsetoetused, mille osas valitseb riikide vahel kuni kaheksakordne erinevus, siis ei saa juttugi olla keskkonnasäästlikkusele orienteeritud rahastamisest,” sõnas Seeder.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 05.06.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.