Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 4.-10. juunini (2012-06-04 00:28:35)

Esmaspäeval, 4. juunil
algusega kell 14 esitletakse Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis (Narva mnt 7a, Tallinn) looduskaitse temaatilist trükist „Eesti looduse kaitse aastal 2011“. Väljaanne, mida Keskkonnateabe Keskus esitleb, on järg neli aastat tagasi avaldatud trükisele „Eesti looduse kaitse aastal 2007“. Trükis keskendub looduskaitses toimunud muutustele, kuid käsitletakse ka looduskaitse hetkeolukorra statistilisi näitajaid. Kui nelja aasta tagune ülevaade algas ajaloolise käsitlusega, siis praeguses tuuakse kõigepealt välja strateegilised suunad ja eesmärgid. Seejärel kirjeldatakse kaitstavaid loodusobjekte ja nende kaitse korraldust, liikide ja elupaikade levikut ning kaitset. Ka mahult on seekordne trükis enam kui kolmandiku võrra kasvanud. Esitlusel tutvustatakse kõiki trükise peatükke täpsemalt ja osalejad saavad endale kaasa ka trükisooja väljaande. Vanema väljaande ja peagi peale esitlust ka värske trükise leiate aadressilt: www.keskkonnainfo.ee ning kuu aja pärast lisandub neile ingliskeelne tõlge.



Esmaspäeval, 4. juunil toimub Ida-Virumaal loodushuvilistele lastele loodushariduspäev. Sõitjaid registreerib ainesektsiooni juhataja Tiina Gaškov. Ekskursioon toimub Lahemaale, külastame Nõmmeveski juga, Sala jõge, Palmse keskust. Piirkonda tutvustavad Jaanus Tuusti, Krista Kingumets ja Anne-Ly Feršel Keskkonnaametist.

Teisipäeval, 5. juunil osaleb keskkonnaminister Keit Pentus Brüsselis Euroopa kõrgetasemelisel rohelise majanduse ja ressursäästlikkuse platvormi kohtumisel.

Teisipäeval, 5. juunil kell 14 toimub Kõlleste vallavalitsuses Ahja jõe hoiuala ja Hilba jõe hoiuala kaitsekorralduskava koostamise avalikkuse kaasamise koosolek. Looduskaitseseaduse § 25 järgi koostatakse hoiualade ja kaitsealade kaitse korraldamiseks kaitsekorralduskava, milles tuuakse välja olulised keskkonnategurid ja nende mõju loodusobjektile, kaitse eesmärgid ja nende saavutamiseks vajalikud tööd, tööde tegemise eelisjärjestus, ajakava ja maht ning kava elluviimise eelarve.

Kolmapäeval, 6. juunil algusega kell 11 toimub Valga Maavalitsuse suures saalis (Kesk 12, Valga) infopäev „Tiikide rajamine ja hooldamine“. Kui Teil on tekkinud mõte rajada oma maale tiik, kuid Te ei tea kuhu pöörduda ja millest alustada; kui Te soovite juba olemasoleva, aga hooldamata tiigi taas kauniks muuta; kui Teil on tekkinud muid küsimusi seoses tiikide rajamise ja hooldamisega, siis ootab Keskkonnaamet Teid infopäevale, kus koos spetsialistide abiga leiame nendele küsimustele vastused.

Reedel, 8. juunil kella 9.30-15.30 toimub Endla looduskaitsealal lähikonna õpetajatele mõeldud taimede õppepäev. Tutvutakse erinevate metsakoosluste ja rabataimedega, et süvendada koolitööks vajalikke teadmisi koosluste ja taimede vallas. Juhendajateks on Elo Raspel Keskkonnaametist ja Evelin Saarva Luua Metsanduskoolist. Õppepäev toimub KIK-i projekti "Endla looduskeskuse koostöövõrgustiku arendamine" raames.

Tähistamaks loodusdirektiivi 20. sünnipäeva ning tõstmaks avalikkuse teadlikkust EL-i tähtsusega liikidest, kutsuvad Keskkonnaministeerium ja Keskkonnateabe Keskus tegema loodusdirektiivi liikide vaatlusi ja kandma neid alates 1. juunist kuni 1. oktoobrini 2012 loodusvaatluste andmebaasi (LVA-sse) (http://loodusvaatlused.eelis.ee). Iga andmebaasi sisestatud vaatlus aitab kaasa loodusdirektiivi liikide leviku ja seisundi paremale kaardistamisele ning seeläbi ka säilimiseks vajalike otsuste langetamisele. Võistlus ei kata linnuliike, kuna nende kaitse on reguleeritud teise olulise looduskaitseaktiga – linnudirektiiviga. Kõige rohkem LVA-sse liike sisestanud vaatlejatele paneb Keskkonnaministeerium välja kolm ajakirja National Geographic tellimust (1. koht kahe aastane, ning 2. ja 3. koht aastane tellimus). Auhinnale lisandub ka Keskkonnateabe Keskuse väljaanne Eesti looduskaitse aastal 2011.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.