Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõrged toiduhinnad jätkuvad (2012-06-02 12:05:00)

ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) kaubanduskomiteele esitatud globaalse toiduturu analüüs ja prognoos kinnitavad kõrgete toiduhindade püsimist.

Teraviljahinnad on küll taandunud 2008. a tippudelt, kuid püsivad kahekordsed võrreldes 2000ndate algusega. Sarnane on olukord ka liha, piima- ja toiduõli hindadega. Lähema kümne aasta prognoos on, et kõigi olulisemate toidukaupade hinnad saavad olema kõrgemad, kui eelmisel kümmeaastakul.

Toidutootmine maailmas aga kasvab vähem, kui eelmisel dekaadil. Samas suureneb tarbimises nõudlus eelkõige linnuliha, suhkru, taimeõli ja mõnede piimatoodete järele, peegeldades elanikkonna kasvu, linnastumist ja jõukuse suurenemist arengumaades.

Eesti hinnatase on väga suures sõltuvuses sellest, milline on hinnatase maailmaturul ning lühema või pikema aja jooksul kandub see üle siinsetele hindadele. Eriti paistab see silma nende toodete puhul, kus oleme suuremas sõltuvuses väliskaubanduse olukorrast. Näiteks piimatoodete maailmaturu hindade langus vähendab ka Eesti ekspordi hindasid, mis omakorda toob kaasa tootjahindade languse või suhkru hinnatõus maailmaturul tõstab Eestisse imporditava suhkru hinda, millele järgneb tarbijahindade tõus.

FAO analüüsi järgi ei ole oodata ka Eesti turul pikemas perspektiivis hindade alanemist.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 02.06.2012 pressiteade




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.