Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabatahtlikel on riigis turvalisuse loomisel üha olulisem roll (2012-05-31 12:45:00)

Eeloleval laupäeval kogunevad vabatahtlikud päästjad iga-aastasele päästeala vabatahtlusele ja kogukonna ohutusele pühendatud foorumile. Ida-Virumaal Purtses toimuval kokkusaamisel tuleb tänavu juttu sellest, kuidas priitahtlike ja kutseliste koostöö pääste- ja ennetustegevustes senisest veelgi paremini toimiks.

Viimase kümne aasta jooksul on vabatahtlike päästjate arv Eestis mitmekordistunud. Vabatahtlikud on täna arvestatav jõud tulekahjude kustutamisel ja ka kogukonna kaasamisel turvalisuse tõstmiseks, mis on eriti oluline just piirkondades, kus elab vähem inimesi ja õnnetusi juhtub harvem. Priitahtlikud mitte ainult ei kustuta põlengut, vaid hoiavad oma teadmiste ja oskuste jagamisega kogukonnas ära hulga õnnetusi.

Riigi rahaline toetus vabatahtlikele kasvab aasta-aastalt ning annab kindlustunde, et ka järgmistel aastatel on neil tegevuse jätkamiseks piisavalt vahendeid. Lisaks riigi poolt pakutavale toele peab inimestel olema ka tahtmine ja võimalused pidevalt vabatahtliku päästja rolli täita.

Foorumil antakse üle ka parima priitahtliku tiitel, mille saab sel aastal MTÜ Purtse Vabatahtlik Pääste.

„Purtse Vabatahtlik Pääste on kiiresti arenenud üheks aktiivsemaks priitahtlikuks seltsiks, kes korraldab Ida-Eestis päästealast ennetustegevust ning sõidab ka kõige enam väljakutsele,“ põhjendas tiitlisaaja valikut Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu. Priitahtluse edendamise eest antava rändauhinnaga tunnustatakse ning motiveeritakse päästealase vabatahtliku tegevuse eestvedajaid juba 11 aastat järjest.

Pärast foorumit toimub uue ja vana päästetehnika rongkäik Purtsest Liimala randa, kus tänatakse ja tunnustatakse vabatahtlikke.

Priitahtlike pritsimeeste foorum toimub 11. korda. Sel aastal korraldab seda Purtse Vabatahtlik Pääste.
<http://www.rescue.ee/vvfiles/0/Foorum%202012%20ajakava.pdf>
Foorumi ajakava<http://www.rescue.ee/vvfiles/0/Foorum%202012%20ajakava.pdf>

Allikas: Päästeameti 31.05.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.