Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
1. juunil on Tartu kesklinn laste päralt (2012-05-30 11:52:30)

Reedel, 1. juunil tähistatakse Tartus lastekaitsepäeva ülelinnalise üritusega "Üle läve". Tegevust jagub kogu päevaks ningtavakohaselt avatakse Tartus lastekaitsepäeval ka kaks uut mänguväljakut.

Lastekaitsepäeva programmi raames on Tartu kesklinn Raekoja platsist kuni Tartu Kaubamajani jaotatud erinevateks maailmadeks, kuhu sisenedes tuleb astuda üle omanäoliste lävepakkude. "Iga päev satuvad nii lapsed kui ka lapsevanemad uutesse situatsioonidesse, näiteks kodust tänavale astudes või last lasteaiast kooli saates. Erinevaid valikuid tehes astub igaüks igal hetkel üle läve,"selgitas lastekaitsepäeva korraldava Lille Maja direktor Hele Riit-Vällik üritusele nime panekut.
Reedel kell 11.40 avatakse lastekaitsepäev raekoja platsilt Tartu Kaubamaja ette suunduva teatetantsuga, mida juhib veoauto kastist linnapea Urmas Kruuse.

Kell 13 toimub Tamme staadionil uue laste mänguväljaku avamine ning kell 14 avatakse uus mänguväljak ka Vaksali pargis.

Kell 13 algab Vilde Tervisekohvikus seminar "Kuidas toetada lapse arengut?", mis tutvustab erinevaid õpetusi lapse kasvatamisest. Seminari avab abilinnapea Tiia Teppan ning modereerib linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Katriin Fisch-Uibopuu. Seminar on kõigile tasuta.
Kell 16 algab Raekoja platsil kontorirottide heategevusjooks Rat Race. Sel aastal kogutakse raha, et toetada Tartu linna andekaid lapsi.
Registreeruda saab 31. maini! Kell 18 algab Olav Ehala filmimuusika kontsert Oskar Lutsu majamuuseumi aias.

1. juunil on Tartus avatud erinevad maailmad

Teatri- ja teadusmaailm. Raekoja platsile püstitatakse teadus- ja teatritelk, kus lisaks AHHAA teadusteatrile saab alates kella 13st näha Tartu linna algklasside ja põhikoolide näitemänguringide etteasteid.

Muusikamaailm. Kaubamaja kõrval asuvas muusikamaailmas astuvad üles mudilas- ja lastekoorid, Muusikakoda, erinevad laulustuudiod.

Tantsumaailm. Poe tänava nurgal asetseval tantsuplatsil näitavad oma oskusi ja teevad erinevate tantsustiilide õpitube mitmed Tartu linna eri tantsustiilide viljelejad.

Tervislik turvamaailm. Turvalisuse ja tervise maailmas on väljas tuletõrje, politsei, kiirabi ja palju muud põnevat.

Spordimaailm. Tegevust pakuvad Tartu linna erinevate spordialade esindajad. Lisaks on uudsena kohal tänavatennis, mida iga uudistaja saab proovida.

Loodusmaailm. Keskkonnateadlikkust arendavad Eesti Roheline Liikumine ja Tartu Keskkonnahariduse Keskus, 4H ja saab ka ratsutada poniga.

Pärimusmaailm. Kesklinna pargi roheluses saab tutvuda Eesti eri paikkondade rahvamuusika, tantsude ja pärimusega. Kohapeal korraldatakse laulu- ja tantsumänge, lisaks saab igaüks end proovile panna jõu-, osavus- ja mõistatusmängudes. Olemas on ka muinasjutu- ja meisterdamisnurk.

Loovus- ja kunstimaailm. Suures õpitubade telgis saab meisterdada erinevate meistrite käe all. Loovustarendavaid tegevusi ja üllatusi jätkub nii suurtele kui väikestele.

Maailmapäeva maanurk. Anne Noortekeskuse korraldataval Maailmapäeval on põhirõhk maailmakodanikuks olemisel ja kultuuride ühendamisel.

Lastekaitsepäeva üritusi toetavad Tartu Linn, Tartu Kaubamaja, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, SEB pank, Hesburger, Limpa, JCI Toomemäe, Armastuse kohvik ja G4S.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.