Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teeme Ära koristustalgud puudutavad sel aastal kolmandikku maailmast (2012-05-28 13:29:58)

Rahvusvaheliseks kasvanud kodanikuliikumine Teeme Ära Maailm toob sel aastal ühiselt prügi koristama inimesi Euroopas, Aafrikas, Aasias, Lõuna- ja Põhja-Ameerikas - koristuspäev viiakse läbi igas kolmandas maailma riigis.

24. Märtsil alanud ühisaktsioon Maailmakoristus 2012 on poole peale jõudnud ning tänaseks on juba läbi viidud 31 koristuspäeva 28 erinevas riigis. Sel aastal toimunud koristustalgutel on praeguseks kaasa löönud ligi miljon vabatahtlikku.

Septembri lõpuni vältav koristupäevade laine liigub järgmisena meie lähedale Lapimaale, kus kevadiselt rohelist loodust asuvad vabatahtlikud puhtaks tegema juba 29. mail. Sealt edasi haaratakse juuni alguses luuad pihku Ungaris, India linnas Lucknows, Bangladeshis, Nepaalis, Kamerunis ja Nova Scotias Kanadas.

Koristusaktsioonid jätkuvad uutes paikades läbi suve ja eriti tihedaks tõotab kujuneda ühisaktsiooni viimane kuu september – koristuspäevi valmistatakse ette vähemalt 19 erinevas riigis. 15. septembril toimub suur koristuspäev Venemaal, mille eestvedajad said esimest korda omavahel kokku Jaanuaris Tallinnas toimunud Maailmakoristus 2012 konverentsil. Septembris toimub ka suur Lääne-Euroopa koristusnädalavahetus – 21. ja 22. septembril kutsutakse linnatänavaid ja parke puhtaks tegema Saksamaal, Belgias, Hollandis ja Prantsusmaal.

Eelolevatel kuudel toimuvad koristuspäevad kokku 34 erinevas riigis. Koristuskuupäevade täpse ajagraafiku leiab siit: http://www.letsdoitworld.org/cleanup_dates Paljud riigid alles kinnitavad oma sügisese koristuse täpset toimumispäeva, mistõttu kalendrisse lisandub uusi riike lähinädalatel.

Teeme Ära Maailmakoristuse meeskond on üks Eesti suuremaid püsivalt panustavaid vabatahtlike meeskondi, kuhu kuulub ligi 200 inimest erinevatest Eesti linnadest, kes juba eelmise aasta algusest alates on suhelnud inimeste ja organisatsioonidega üle maailma, et Maailmakoristus 2012 ühisaktsioon mõttest reaalsuseks saaks.

Sellel nädalavahetusel aga kutsutakse kaasa lööma ka kõiki Eesti reklaami-, turundus- ja PR eksperte, et ühiselt genereerida ideid, kuidas järgmisel aastal kõik ülejäänud maailma riigid ühisesse maakera puhtaks tegemisse kaasa haarata. Koostöös Eesti Reklaamiagentuuride Liiduga korraldab Teeme Ära meeskond 1. ja 2. Juunil Tallinnas Von Krahlis kahepäevase töötoa GreenHouse. Kokku kutsutakse Eesti reklaamitegijad, turundajad ja kommunikatsiooniinimesed, et koos välja mõelda ideid, kuidas aidata Eestis sündinud ja üle piiride levivale liikumisele veelgi hoogu juurde anda ning maailma puhtaks saamise tempo tõeliselt üles kruvida. Täpsem info: http://www.teemeara.ee/greenhouse

Maailmakoristus 2012 on kodanikuliikumise Teeme Ära Maailm esimene suur ühisaktsioon, millega on tänaseks kaasa tulnud eestvedajad 94 erinevas riigis. 24. Märtsist kuni 25. Septembrini vältav Maailmakoristus 2012 toob kokku vabatahtlike pingutused erinevates riikides, et tuua suurte prügikoristuspäevadega kohest muutust ja tõsta inimeste teadlikkust prügistamise probleemist nii oma riigis kui ka maailmas laiemalt. Tänaseks on Teeme Ära Maailm raames toimunud 66 erinevat koristusaktsiooni mis on kokku toonud üle nelja miljoni vabatahtliku erinevates riikides.

Allikas: Teeme Ära Maailmakoristus 2012, 28.05.2012A


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.