Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uuendusi Pärnu- ja Läänemaa looduskaitsealadel (2005-12-22 14:52:47)


Vabariigi Valitsus kiitis 22. detsembril heaks Laulaste looduskaitseala kaitse alla võtmise ja Marimetsa looduskaitseala uuendatud kaitse-eeskirja.

Laulaste looduskaitseala pindalaga 1060 hektarit asub Pärnumaal Häädemeeste vallas. Kaitsealal kaitstakse peamiselt erinevaid metsakooslusi ning jõgesid, haruldasi I ja II kategooria kaitsealuseid liike ja jõesilmu. Ühes kaitsealal asuvas sihtkaitsevööndis on inimpelgiliku liigi elupaigas ajaline liikumispiirang, mujal kaitsealal on piirangud leebed.

Uuendatud kaitse-eeskirjaga Marimetsa looduskaitseala pindalaga 5056 hektarit asub Läänemaal, Risti, Martna ja Kullamaa vallas. Uue kaitse-eeskirjaga täpsustati seal kehtivaid piiranguid ja laiendati kaitseala piire. Ühtlasi täpsustati ka alal leiduvate liikide, koosluste ja elupaikade nimestikku. Marimetsas kaitstakse sood ning haruldast rannamoodustist - Kullamäe Liivamägesid, väga paljusid I, II ja III kategooria kaitsealuseid liike nagu laanepüü, valgepõsk-lagle, hiireviu, öösorr, soo-loorkull, väike-kirjurähn, musträhn, teder, suur-mosaiikliblikas jpt ning erinevaid looduslikke kooslusi nagu sood, rabad, järved, jõed, allikad, metsad ja niidud. Marimetsa looduskaitsealal on üks sihtkaitsevöönd ja viis piiranguvööndit, kus kaitsekord ei ole range.

Nimetatud aladel on keelatud hävitada ja kahjustada elupaiku ja kasvukohti, mille kaitseks looduskaitsealad on moodustatud, ning kaitstavaid liike oluliselt häirida. Keelatud on ka tegevus, mis seab ohtu elupaikade, kasvukohtade ja kaitstavate liikide soodsa seisundi. Mõlemad kaitsealad on ühtlasi ka osa Natura 2000 võrgustikust.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.12.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.