Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kiitis heaks kiirgusohutuse riikliku arengukava rakendusplaani (2012-05-24 11:46:47)

Tänasel Vabariigi Valitsuse istungil kiideti heaks kiirgusohutuse riikliku arengukava rakendusplaan aastateks 2012–2015.

„Kiirgusohutuse riiklik arengukava on koostatud kiirgusohutuse korraldamiseks ning selleks vajaliku raha suunamiseks. Näiteks näeb arengukava ette seda, kuidas vähendada Eestis radioaktiivsete jäätmete ja nende käitlemisega seotud ohte, lisaks tuleb meil tagada valmisolek kiirgushädaolukorrale reageerimiseks ning suurendada teadlikkust kõrgenenud looduskiirguse allikatest. Arengukava rakendusplaani eesmärk ongi sätestada selleks vajalikud tegevused koos vastutajate ja maksumustega perioodiks 2012-2015,“ märkis keskkonnaminister Keit Pentus.

Keskkonnaministri sõnul on rakendusplaanis perioodi 2012-2015 jaoks kavandatud ligikaudu 60 tegevust. „Rakendusplaanis välja toodud rahamahukamad tegevused on radioaktiivsete jäätmete käitlemine, erinevate seadmete ja vahendite soetamine ning nende käigushoidmine. Peamiselt on mõeldud hädaolukordade vältimiseks või leevendamiseks mõeldud vahendeid Päästeametile ja radioaktiivsete jäätmete käitlejale, aga ka näiteks Keskkonnaameti igapäevatöös kasutatavat varustust,“ selgitas Pentus.

KORAKi rakendusplaani 2012-2015 prognoositav kulu on ligikaudu 7,1 miljonit eurot. Sellest riigieelarvelistest vahenditest on planeeritud 2,8 ning riigieelarvevälistest vahenditest (ettevõtted, asutused, struktuurfondid) 4,3 miljonit eurot.

Rakendusplaani kulud on planeeritud riigiasutuste, nende allasutuste ja haldusala asutuste eelarvetesse. Rakendusplaan ei too välja kõiki erasektori kulutusi, kuna riiklikult on keeruline välja selgitada, milline on täpne kulu näiteks veekäitlejatele joogivee radioaktiivsuse seireks, kiirgustegevusloa omajatele radioaktiivsete jäätmete käitlemiseks või erasektoris tehtavatel radoonimõõtmisel.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 24.05.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.