Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tutvustatakse toetuste mõju keskkonna ja paikkonna säilitamisele (2012-05-22 20:57:51)

Homme algusega kell 10 korraldab Põllumajandusuuringute Keskus Põllumajandusministeeriumi suures saalis Eesti maaelu arengukava (MAK) 2007–2013 teise telje „Keskkonna ja paikkonna säilitamine” 2011. aasta püsihindamisuuringuid tutvustava infopäeva.

Püsihindamise eesmärgiks on uurida arengukava ellurakendamist lähtuvalt selle eesmärkidest, kasutades tulemus- ja vajaduse korral mõjunäitajaid. Samuti võimaldab püsihindamine teha ettepanekuid arengukava parendamiseks ja seeläbi tõsta toetuste rakendamise kvaliteeti.

MAK 2007–2013 püsihindamise raames analüüsitakse meetmete rakendumist ning tegevustele seatud eesmärkide täitmist. Põllumajandusuuringute Keskus omab seire ja hindamise kogemust põllumajandusliku keskkonnatoetuse (PKT) meetme osas alates 2004. aastast. Alates 2007. aastast on PMK kõigi MAK 2007–2013 teise telje meetmete püsihindajaks.

MAK 2007–2013 teise telje meetmed on eelkõige seotud mullastiku, veekeskkonna, elurikkuse, põllumajandusmaastike säilitamise ja parandamisega ning maaelanikkonna jätkusuutlikkuse tõstmisega, mistõttu on ka hindamisel keskendutud eeskätt nendele valdkondadele. Uuringuid viiakse läbi meetmete hindamiseks vajaliku info kogumiseks, meetmete kvaliteetsemaks analüüsiks ja samas toimub ka taustaandmete kogumine meetmete kujundamiseks tulevikus.

Püsihindamisuuringuid tutvustaval infopäeval käsitletavad teemad on: kimalased Eesti põllumajandusmaastikul, mitmeaastase taimestikuga rohumaaribad, põllulindude seire seoses põllumajandusliku keskkonnatoetuse meetmetega, kompleksuuringu keskmised tulemused aastate lõikes, toiteelementide bilanss ja kasutus, taimetoiteelementide sisaldus dreenivees, mullastiku uuringud.

Varasemate aastate uuringute täismahus versioonid on kättesaadavad Põllumajandusuuringute Keskuse põllumajanduskeskkonna seire büroost. Lisainfot (sh lühikokkuvõtted teostatud uuringutest) MAK 2007–2013 püsihindamistegevuste kohta on võimalik leida Põllumajandusuuringute Keskuse kodulehelt http://pmk.agri.ee/pkt/.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 22.05.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.