Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 21.-27. maini (2012-05-21 06:37:27)

Esmaspäeval,
21. mail algusega kell 15 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis 7. Euroopa keskkonnaalase tegevusprogrammi (EAP) koostamise tutvustusüritus, kuhu on oodatud kõik huvilised.


Esmaspäevast, 21.-22. maini osaleb Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome Helsingis Läänemere äärsete EL liikmesriikide kalandusalaseks koostööks loodud organisatsiooni BALTFISH koosolekul. Helsingis arutatakse EL ühise kalanduspoliitika reformiga kavandatud regionaalse otsustusprotsessi praktilist toimimist ja püütud kala tagasiheite keelu elluviimist Läänemerel.


Esmaspäeval, 21. mail toimub loodushariduspäev koolidele Alatskivi maastikukaitsealal ja Alatskivi looduskeskuses. Osalevad Tartu linna bioloogiaolümpiaadi põhikooli parimad 6.-9. klassist. Väljasõit Tartust 9.30, tagasi jõutakse 16. Matkatakse 4 km pikkusel Alatskivi loodust ja kultuurilugu tutvustaval matkarajal, külastatakse Alatskivi Looduskeskust, kus tehakse läbi õppeprogramm „Vesi elukeskkonnana“ ning mängitakse keskkonnamänge. Matka juhendavad Keskkonnaameti spetsialistid Marica-Maris Paju ja Piret Valge. Loodushariduspäev on tasuta.


Esmaspäeval, 21. mail toimub Soomaa rahvuspargis loodushariduspäev „Allikad ja jõed- elu voolavad lätted“ Pärnumaa loodushuvilistele õpilastele. Buss väljub kell 9 Pärnu teater „Endla“ esisest parklast.
Loodushariduspäeval uuritakse jõgede vett ja mida sealt leida võib. Õppekäiku ja praktikumi juhendab Merike Palginõmm Keskkonnaametist.

Teisipäeval, 22. mail toimub Soomaa rahvuspargis loodushariduspäev "Allikad ja jõed- elu voolavad lätted" Pärnumaa loodushuvilistele õpilastele. Buss väljub kell 9 Pärnu teater „Endla“ esisest parklast.
Loodushariduspäeval uurime jõgede vett ja mida sealt leida võib. Õppekäiku ja praktikumi juhendavad Merike Palginõmm Keskkonnaametist ja Jüri Tenson OÜ-st Skeltmer.

Teisipäevast, 22.-25. maini peetakse Brüsselis 12. korda rohelist nädalat (Green week, http://ec.europa.eu/environment/greenweek/), kus sel aastal on peateemaks vesi. Rohelise nädala raames toimub Brüsselis üle 40 ürituse ning Eurooa kolmas veekonverents. Neljapäeval, 24. mail algaval veekonverentsil (http://waterblueprint2012.eu/) tehakse ülevaade Euroopa veemajanduse hetkeolukorrast, Euroopa vete seisundist ning tutvustatakse ettepanekuid EL-i veepoliitika ajakohastamiseks. Eestit esindab konverentsil Keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialist Rene Reisner.

Kolmapäeval, 23. mail algusega kell 11 toimub Räpina keskkonnamajas (Kalevi 1A, Räpina) infopäev „Tiikide rajamine ja hooldamine“. Kui Teil on tekkinud mõte rajada oma maale tiik, kuid Te ei tea kuhu pöörduda ja millest alustada; kui Te soovite juba olemasoleva, aga hooldamata tiigi taas kauniks muuta; kui Teil on tekkinud muid küsimusi seoses tiikide rajamise ja hooldamisega, siis ootame Teid infopäevale, kus koos spetsialistide abiga leiame nendele küsimustele vastused. Kavaga saab tutvuda siin: http://www.keskkonnaamet.ee/public/infopaev_Rapina.pdf.


Kolmapäevast, 23.-26. maini osaleb Keskkonnateabe Keskuse ulukiseireosakonna juhataja Peep Männil Šveitsis Berni konventsiooni suurkiskjate kaitse ekspertgrupi nõupidamisel. Kohtumise põhiteemadeks on konventsiooni juhendite täitmine, mis puudutavad riigiülese ja populatsiooni tasemel suurkiskjate kaitse ja ohjamise korraldamist, samuti kaitse ja ohjamise korraldamist vastavalt EL loodusdirektiivi nõuetele, kohalike huvigruppide kaasamise võimalustest suurkiskjate kaitsel ja ohjamisel jne. Peep Männil teeb kohapeal ettekande ilvese staatusest ning kaitse- ja ohjamise korraldamisest Eestis.

Kolmapäeval ja neljapäeval, 23. ja 24. mail toimub Keskkonnainspektsiooni korraldusel Peipsi järvel vanade veekogusse triivima jäänud nakkevõrkude otsimine ja tragimine.


Kolmapäevast, 23. maist-14. juunini osalevad Keskkonnainspektsiooni Lõuna regiooni Võrumaa büroo juhtivinspektor Meit Grosmann ja Põhja regiooni inspektor Silver Nigu Kirde Atlandi Kalanduskomisjoni (NEAFC) regulatsioonialal toimuval kalakaitse ühismissioonil.

Neljapäeval, 24. mail kutsub Keskkonnaamet osalema õhtusel linnulauluretkel Tamula järve ääres. Kogunemine kell 21.30 Võrus F. R. Kreutzwaldi ausamba juures. Üritus on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Neljapäeval, 24. mail algusega kell 11 toimub RMK Ilumetsa looduskeskuse saalis Meenikunno looduskaitseala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Looduskaitseseaduse § 25 järgi koostatakse hoiualade ja kaitsealade kaitse korraldamiseks kaitsekorralduskava, milles tuuakse välja olulised keskkonnategurid ja nende mõju loodusobjektile, kaitse eesmärgid ja nende saavutamiseks vajalikud tööd, tööde tegemise eelisjärjestus, ajakava ja maht ning kava elluviimise eelarve.


Laupäeval, 26. mail kell 9.30 kutsub Keskkonnaamet kõiki matkama Kütioru matkarajale Haanja looduspargis. Kütiorus läbiviidav 5 km pikkune matk on vaheldusrikas, kuid maastikuliselt küllaltki järsk ja raske. Matkarajal saadakse ülevaade Eesti kõige sügavamast ürgorust, Iskna ojast, tutvutakse Suure Tsoriga ja Jaanusjärvega ning vanade veskikohtadega. Buss väljub Võrust Katariina kiriku esiselt platsilt kell 9.30. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matka juhivad Leelo Laurits ja maris Kivistik Keskkonnaametist. Matk on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.


Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet väljasõidule Saaremaa karstialadele ja allikatele. Külastatakse Kalja ja Jõempa karstialasid ning Odalätsi allikaid. Buss väljub kell 10 Kuressaare bussijaama tagusest parklast. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matka juhivad Meelis Albert ja Kadri Paomees Keskkonnaametist. Matk on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.


Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet kõiki huvilisi matkama Tihu maastikukaitsealal. Tihu järvistu koosneb 3 järvest, kus on huvitav vee- ja soolinnustik. Väljasõit kell 11.30 Kärdla Pritsumaja parklast. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matka juhivad Karin Poola Palade loodushariduskeskusest ja Diana Leenurm Keskkonnaametist. Matk on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Laupäeval, 26. mail toimuvad matkad loodushuvilistele Harjumaal Kakerdaja rabas ja Jägala jõel. Matka pikkus 9 km. Buss väljub kell 10 Balti jaama parklast. Tagasi jõuame orienteeruvalt kell 17. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matka juhendavad Tiina Napp ja Reet Kristian Keskkonnaametist. Matk on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet paadimatkale mööda Jägala jõge. Sõidetakse suurtel kummiparvedel Soodla jõe suudme lähedalt allavoolu Jägala joani, tutvudes teel jõe ja selle äärsete maastikega. Matka kestus on 4-5 tundi. Buss väljub kell 9 Balti jaama parklast. Tagasi Tallinnas oleme orienteeruvalt kell 16. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matk toimub koostöös OÜ Reimann Retkedega. Matka juhendavad Roland Müür Keskkonnaametist ja Mart Reimann. Matk sobib lastele alates 10 eluaastast. Matk on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet kõiki matkama mööda Ida-Raplamaa kaitsealasid ja pärandkultuuri objekte. Külastatakse Muinaslinnuse kohta Vakres, Kohatu kadastikku, Iganõmme Pakamäe rannaastangut jt objekte. Buss väljub kell 9 Rapla Maavalitsuse tagant. Tagasi orienteeruvalt kell 16. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matka juhendab Uno Treier Keskkonnaametist. Matk on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet kõiki huvilisi tutvuma Alatskivi maastikukaitsealaga. Matku toimub kaks. Mõlemal korral matkatakse 4 km pikkusel Alatskivi loodust ja kultuurilugu tutvustaval matkarajal ja külastatakse Alatskivi Looduskeskust. Huvilistel on võimalik lisatasu eest külastada Alatskivi lossi. Bussid matkadele väljuvad kell 9 ja 14 Tartus Vanemuise teatri alumisest parklast. Tagasi plaanime jõuda vastavalt 16-ks ja 20-ks. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Päeva juhendavad Keskkonnaameti spetsialistid Marica Maris Paju ja Piret Valge ning Alatskivi Looduskeskuse töötajad. Matkad on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet loodushuvilisi Loodi loodusparki, kus matkatakse Sinialliku (1,3 km) ja Loodi matkarajal (2,0 km). Loodi loodusparki iseloomustavad maalilised maastikud ja sügavad ürgorud. Buss väljub Viljandi bussijaama parklast kell 10, matkapäev kestab orienteeruvalt 4 tundi. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matka juhendavad giid Tiina Korts ning Reet Vaiksalu Keskkonnaametist. Matkad on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet tutvuma Endla looduskaitseala allikatega. Külastatakse Norra mõisa allikajärve, Võlingi ja Oostriku allikaid. Matk viib Eesti esimese looduskaitseinspektori järgi nime saanud allikarühmani. Buss väljub kell 10 Jõgeva bussijaamast. Tagasi orienteeruvalt kell 15. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matka juhendavad loodusesõbrad Katrin Möllits ja Elo Raspel Keskkonnaametist. Matk on tasuta ja oodatud kõik loodushuvilised.

Laupäeval ja pühapäeval, 26. mail ja 27. mail kutsub Keskkonnaamet Pärnumaal looduskaitsekuu matkadele „Allikad ja jõed- elu voolavad lätted“. Tutvutakse Pärnumaa rannikualade jõgedega ja matkatakse Laiksaares Rannametsa jõe äärses lammimetsas. Bussid väljuvad mõlemal päeval kell 10 Pärnu teater „Endla“ esisest parklast. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkadel peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma leivakott. Matkasid juhendavad Merike Palginõmm Keskkonnaametist ja looduskaitsja Kaja Kübar. Matkad on tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet Pandivere piirkoda matkale. Tutvutakse Äntu allika ja Äntu järvedega, Varangu allikatega, Savalduva karstialaga, Valgejõe ürgoruga ning Porkuni järvega. Väljasõit toimub Rakeverest Aqva veekeskuse parklast kell 9.30. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matka juhendavad Liina Niinemägi ja Krista Kingumets Keskkonnametist ning Ella Vikk Porkuni Paemuuseumist. Matk on tasuta ja oodatud kõik loodushuvilised.

Laupäeval, 26. mail kutsub Keskkonnaamet matkama ja tutvuma Ida-Virumaa maakonna kaitsealade ja looduslike vaatamisväärsustega Narvas ja Kiviõlis. Bussid väljuvad kell 10 Narvast Geneva keskuse kõrval asuvalt platsilt ja Kiviõli linnast K5 keskuse eest. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks kaasa võtta oma söök ja jook. Matkad on tasuta ja oodatud kõik loodushuvilised.

Kiviõli elanikud külastavad Uhaku karstiala, Saka Kivisilla juga, Valaste juga, Toilas Oru parki ja allikaid ning Aluoja joastikku ja allikat. Kakskeelset ekskursiooni juhendab Anne-Ly Feršel Keskkonnaametist ja tõlgib vene keelde Marina Janssen Rakendusökoloogia Keskusest.

Narvalased külastavad Tõrvajõe juga, Langevoja juga, Päite panka ja kadunud Ukuoja juga, Aluoja joastikku ja allikat, Toilas Oru parki ja allikaid, Valaste juga ja Saka Kivisilla juga. Venekeelset ekskursiooni juhendavad tunnustatud giid Enn Käiss ja Heldi Aia Keskkonnaametist.


Eelinfo koostas: Brita Merisalu, Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.