Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lillefestival 2012 avamine koos Maarja ja Ultima Thulega (2012-05-18 14:48:16)

Nädala pärast, 25. mail algab neljas rahvusvaheline Tallinna lillefestival Tornide väljaku pargis.

Algab taas aastast 2009 alguse saanud suursündmus - Tallinna lillefestival 2012. Festival on juba neljas ning loob taas linnaruumi kauni ja areneva pargiruumi, mis on kaetud omalaadsete ning originaalsete teemaaedadega.

25. mai õhtul kell 19.00 festivali avakontserdil Tornide väljaku pargis tutvustatakse külastajatele käesoleva aasta aialoojaid ning räägitakse lähemalt aasta plaanidest ja programmist. Õhtust muusikalist elamust pakuvad Maarja ja Ultima Thule, kelle mõlema poolt on oodata emotsionaalset ning positiivselt laetud esinemist.

Lillefestivali käesoleva aasta iluaedade teemad on „Feng shui aias“ ning „Valgus ja värv“. Teemad on valitud nagu ka eelmistel aastatel professionaalsete aednike poolt, et anda teemaaedade rajajatele võimalikult palju vabadust, kuid samas paika pannes teemade kindlad jooned. Eelmistel aastatel on teemadeks olnud: 2009. aastal „21. sajandi tarbeaed“, „Keskaja aed“, 2010. aastal „Aed kui paradiis“, „Vanaema lillepeenar“ ja 2011. aastal „Rannaküla aed“ „Rahvusmustrid“. Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve sõnul; „Kõikidel festivali aastatel on aiad olnud alati ainulaadsed ja väga professionaalse ülesehitusega. Disainis on ära kasutatud aastate jooksul puitu, arhitektuuri, vilja, kudumeid, savi, kunsti ja see nimekiri on vist lõpmatu sarnaselt meie lillefestivali teemaaedade loojate värvikale ettekujutusvõimele. Olen kindel, et 2012. aasta festival pakub väga värvikaid ning silmapaistvaid lahendusi nii tavakülastajale, kui inimesele, kes otsib inspiratsiooni oma koduhoovi uuendamiseks või kaasajastamiseks“ .

Teemaaedade rajamisega alustatakse 22. mai hommikul ning aiad peavad olema valmis 25. maiks, et õhtuse avamise ajal oleks juba aiad oma algsel kujul vaadeldavad. Kindlasti alguses päris õisi ja lõhnavat lillemerd näha ei saa, kuid nagu festivali esimesest aastast peale on säilinud mõte ja tahe näidata linlastele ja linna külalistele, kuidas teemaaed areneb elutsükli algusest, lõpuni.

Kokku rajatakse 28 teemaaeda ning ehitajateks on 21 Eesti meeskonda ja 7 välismeeskonda. Esindatud on Saksamaa, Venemaa, Soome, Leedu, Prantsusmaa, Ungari ja Makedoonia. Festivali ajaloo jooksul on kokku osa võtnud üle 16-ne välisriigi üle maailma.

Allikas: Kadrioru Pargi 18.05.2012 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.